Domaine Faiveley Meursault 1er Cru Charmes Blanc 2016
€117,50

Domaine Faiveley Meursault 1er Cru Charmes Blanc 2016

Schitterende chardonnay uit het dorpje Meursault van de 1er Cru wijngaard "Les Charmes" gemaakt door bourgogne topper Faiveley. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Faiveley

Maison Joseph Faiveley is een domein met meer dan 200 jaar geschiedenis.  Het domein is opgericht  in 1825 door Pierre Faiveley en telt maar liefst 7 generaties! Ze hebben een instinctieve passie voor de streek en een aangeboren respect voor de mens en zijn werk. Deze waarden zijn de afgelopen 7 generaties ongewijzigd gebleven.

Het is een van de grootste wijnhuizen in de Bourgogne met 127 hectare aan eigen wijngaarden, verspreid over het volledige gebied.

Een bekende wijnproducent, niet alleen door zijn omvang, maar vooral door zijn traditie, vakmanschap en gebruik van nieuwe technieken. Om deze geweldige Bourgognes met bewaarpotentieel te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten.

Meursault Charmes 1er Cru 2016

Afkomstig uit de wijngaarden van het dorpje Meursault. En meer bepaald uit de specifieke 1er Cru wijngaard "Les Charmes". De top Meursault van dit geweldige huis.

100% Chardonnay.

Attractieve aroma's van wit en geel fruit gecombineerd met lichte vanille tonen. De smaak voldoet volledig aan wat de neus blootgeeft; rond, vol met tonen van vanille en toast. De afdronk is intens, verfrissend en lang. Verfijnder en eleganter dan de klassieke Meursault en de Blagny.

Bodem
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van ofwel kalksteen of een combinatie van mergel en klei.

Expositie
De wijngaarden hebben een oostelijke, zuid-oostelijke expositie.

Oogst
Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.

Vinificatie
De druiven worden geperst, waarna fermentatie in houten vaten plaatsvindt. De wijn rijpt zo'n 12 maanden met geregelde battonage.

Lekker bij
De wijn past uitstekend bij visgerechten, schaal- en schelpdieren, wit vlees.

  • Herkomst: Meursault, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Aromatisch, houttonen, elegant en uitzondelijk lange afdronk
  • Houdbaarheid: 2035-2040
  • Vinificatie: hout
  • Serveertemperatuur: 8-12 graden
  • Glasadvies: bourgogne glas
  • Lekker bij: visgerechten, schaal en schelpdieren
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »