Wijnhuis Les Jamelles

Wijnhuis Les Jamelles

De wereldberoemde wijnen van Les Jamelles, door wie worden deze wijnen geproduceerd? En waar komen deze wijnen vandaan?

Wijnhuis Les Jamelles


Land: Frankrijk
Gebied: Languedoc-Roussillon
Sinds: 1995 

 

Wereldberoemd zijn ze, de wijnen van Les Jamelles. Sinds 1991 geproduceerd door het Franse echtpaar Catherine en Laurent Delaunay. De twee jonge wijnmakers uit Bourgondië maken deel uit van een familie die al voor vier generaties wijn produceert. En met Les Jamelles houdt het echtpaar de eer van deze familie hoog, door de vele onderscheidingen en eervolle vermeldingen die zij hebben mogen ontvangen.


De wijnmakers


De gepassioneerde wijnmakers uit Zuid-Frankrijk zijn allebei afgestudeerd oenoloog en hebben hun opleiding deels gevolgd in Californië. Met deze opgedane ervaring reisde het echtpaar de hele Languedoc-Roussillon af, de grootste wijnstreek van Frankrijk. Tijdens deze reis werd voor meerdere jaren bepaald welke terroirs gebruikt moesten worden voor de karakteristieke, goed uitgebalanceerde en complexe wijnen van Les Jamelles.


De wijnstreek


De Languedoc-Roussillon beschikt over een breed scala van geografische kenmerken. Van de zonnige stranden aan de Middellandse zee tot de oevers van de Rhône, de regio biedt een oneindigheid van terroirs en microklimaten. Het geheim achter de hoge kwaliteit van de Les Jamelles wijnen ligt in deze rijke verscheidenheid van complementaire terroirs: sommigen bieden fruit, andere structuur en rondheid, weer anderen voor frisheid.

 


De wijnen


Catherine en Laurent Delaunay hebben Les Jamelles onderverdeeld in vijf categorieën: Les Jamelles Classiques, Les Petites Jamelles, Les Jamelles Cépage Rare, Les Jamelles Selection Spéciale, Les Jamelles Bio en Les Jamelles Efferverscent


Les Jamelles Classiques

De authentieke en klassieke wijnen, inclusief lokale varianten die het proberen zeker waard zijn. De Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Muscat Sec, Clair de Rose, Cinsault, Grenache, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en de Granche vallen hieronder.


Les Petit Jamelles

Fruitige, uitgebelanceerde wijnen die erg toegankelijk zijn, verkrijgbaar in wit, rood en rosé. 


Les Jamelles Cépage Rare

Een unieke, kleine selectie van minder bekende druivensoorten uit de Languedoc-Roussillon genaamd Vermentino, Marsanne, Carignan, Pinot Gris, Mourvèdre, Rousanne en Malbec.


Les Jamelles Selection Spéciale

Een selectie van oude wijnstokken die gecultiveerd zijn in het zuiden van Languedoc-Roussillon en tijdens een deel van hun opvoeding hout hebben gehad: Chardonnay-Viognier, Grenache-Syrah-Mourvèdre en de Carbetnet-Merlot.


Les Jamelles Selection Spéciale

Een selectie biologische wijnen geproduceerd met het Ecocert certificaat, Chardonnay en Merlot.


Ontdek ook Les Jamelles, een authentieke collectie van grote klassiekers met daarbij ook verrassende lokale variëteiten die de ontdekking zeker waard zijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.