Wijn en spijs: Recept voor Aspergesoep

Wijn en spijs: Recept voor Aspergesoep

Recept Aspergesoep

Een heerlijk recept voor aspergesoep van "Topchef" Bas. Ja inderdaad, het populaire tv-programma Topchef, waar Bas een fanatiek deelnemer van was.


Hoewel de eerste asperges al in februari werden gestoken, is de officiële opening van het aspergeseizoen zoals elk jaar pas de tweede donderdag van april. Dat het seizoen dit jaar veel eerder van start ging dan anders, komt vooral door de hoge temperaturen en de vele uren zonlicht. Over naar het recept:


De ingrediënten

- 3 sjalotjes
- 1 kg asperges
- 10 gr roomboter
- 5 el bloem
- zout en peper
- nootmuskaat
- 2 eidooiers
- 100 ml melk
- 100 ml Cave de Montagnac Picpoul de Pinet 3P of Bernhard Ott Grüner Veltliner "Am Berg" witte wijn


De instructies

Was en schil de asperges.
Snijd de kopjes van de asperges en bewaar deze.
Kook de asperges in 1,5 liter water met de schillen er boven op en zet het vuur uit.
Pel en snipper de sjalotten.
Smelt boter in een pan en fruit hierin de sjalotten.
Strooi de bloem erover.
Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen.
Blus af met de witte wijn en voeg de melk toe
Vul aan met het kookvocht en de asperges
Pureer de soep. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Zeef de soep en roer de eidooiers door de soep
Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken.
Snijd de bieslook fijn.
Serveer de soep met de kopjes van de asperges en garneer met bieslook.
Heerlijk met een glas Picpoul de Pinet 3P of Bernhard Ott Grüner Veltliner

Eet smakelijk!

Reacties

  1. Wijnig Wijnig

    Beste Ally,

    Bedankt voor je oplettendheid!
    Er moest staan "Blus af met de witte wijn en voeg de melk toe".

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden