Schloss Maissau Grüner Veltliner Neuberg-Schanz Reserve 2020
€21,95

Schloss Maissau Grüner Veltliner Neuberg-Schanz Reserve 2020

Ontdek de Schloss Maissau Grüner Veltliner ‘Ried Neuberg-Schanz’ 2020, een betoverende witte wijn die de verfijning van de Oostenrijkse terroir viert. Levendig en elegant, een perfecte metgezel voor bijzondere momenten. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Schloss Maissau Grüner Veltliner ‘Ried Neuberg-Schanz’ 2020

Een sprankelende expressie van de Oostenrijkse terroir, verfijnd en levendig.

Ontdek met de Schloss Maissau 'Ried Neuberg-Schanz' 2020 de betoverende Grüner Veltliner uit de ommuurde wijngaard van Ried Neuberg-Schanz. Deze wijn verrast met een mondvolle en geconcentreerde smaak, die toch strak en sappig blijft. Een ware sensatie die uitnodigt tot verder ontdekken. Geniet van de gelaagde aroma's van tropisch fruit, citrus, subtiele hints van tabak en een fijne kruidigheid. Perfect te combineren met verfijnde gerechten zoals asperges of truffelgerechten.

Schloss Maissau, zoals de naam al suggereert, is niet alleen een wijnhuis, maar ook een prachtig kasteel omringd door wijngaarden, een adembenemend schouwspel op zich. Het is hier dat de Ried Neuberg-Schanz wijngaard zich bevindt, met een uniek voordeel: de bescherming tegen koude winden door de eeuwenoude kasteelmuren. Na een zorgvuldige oogst worden de druiven zacht geperst en vindt de vergisting plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 21 graden gedurende 30 dagen. Vervolgens rijpt de wijn ongeveer een jaar op de gist. Dit proces resulteert in een geconcentreerde witte wijn met rijke aroma's van tropisch fruit, verfrissende citrustonen en een subtiel kruidig karakter. Een prachtige representatie van Grüner Veltliner die moeiteloos 10 tot 15 jaar kan rijpen.

Proefnotitie:

Kleur: Citroengeel.

Geur: Passievrucht, mango, appel, citrus, kruiden, mineraliteit, tabak.

Smaak: Mondvullend, tropisch fruit, geconcentreerd, sappig in de mond, elegante wijn met een lange, aromatische afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Robert Parker: 89 punten

Eten dat goed past:

Perfect bij lichte gerechten zoals verse salades, vis en gevogelte. Ook heerlijk als aperitief.

Over het wijnhuis:

Schloss Maissau, een betoverend wijnkasteel gelegen in het idyllische Maissau, temidden van de DAC Weinviertel in Oostenrijk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1537. Het wijnverhaal kreeg echter pas echt vorm met de komst van Josef Schuster, een gedreven wijnhandelaar uit Maissau, die in 1999 zijn langgekoesterde droom verwezenlijkte: het pachten van de historische wijngaarden van kasteel Maissau op de Manhartsberg.

Vanaf het prille begin stond vast dat de Manhartsrebe, een andere benaming voor Grüner Veltliner, hier de hoofdrol zou spelen. In 2006 werd een vruchtbare samenwerking gestart met wijnmakerij Gruber-Röschitz uit het nabijgelegen dorp Röschitz, gedreven door een gedeelde passie voor het creëren van topwijnen met een sterke focus op Grüner Veltliner en biologische wijnbouw.

De wijngaarden van Maissau liggen op de zonnige zuidoostelijke hellingen van de Manhartsberg. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet, bedekt met een laag löss op de vlakkere delen.

Het Weinviertel is het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk, met bijna 14.000 hectare aan wijngaarden. Het strekt zich uit van de Manhartsberg in het westen tot aan de Slowaakse grens in het oosten, grenzend aan de Donau in het zuiden en aan Tsjechië in het noorden. Hoewel Grüner Veltliner het belangrijkste druivenras is, zijn ook Riesling, Zweigelt en Traminer er veelvoorkomend.

  • Herkomst: Weinviertel, Oostenrijk
  • Druivensoort: Grüner Veltliner
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Levendig, fruitig, verfrissend, mineralig
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Vergisting in RVS tanks gedurende 30 dagen. Rijping ongeveer een jaar op de gist.
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Perfect bij lichte gerechten zoals verse salades, vis en gevogelte. Ook heerlijk als aperitief.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »