AIX  Rosé Magnum 1,5 liter 2021
€41,50 €39,50

AIX Rosé Magnum 1,5 liter 2021

Dubbel feest met deze dubbele fles. In deze AIX rosé proef je de Provence: bessenfruit, pruimen, karamel en een tikkeltje kruidig. AIX rosé met een evenwichtige smaak is zon en rijpheid in een wijnglas. Eigenlijk kan geen terras zonder deze rosé van ... ...Meer informatie
  • Merk:AIX
  • Artikelnummer:L2 / L1
  • Beschikbaarheid: Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op [email protected]

Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op [email protected]

AIX Rosé 2021

Winnaar van de Concours Générale Parijs 2010, 2011, 2013 & 2015
Harold Hamersma: “een wijn waar liefhebbers voor in de rij zullen staan”.
Wine Spectator: 89 punten
Wine Enthusiast: 90 punten

De meest trendy rosé van de wereld! In elke hippe plaats schenken ze deze heerlijke rosé. En daar mogen we trots op zijn want de AIX rosé heeft namelijk een Nederlandse eigenaar. Zo is de AIX Rosé een beetje de Heineken onder de wijnen. Een premium rosé wat door haar uitstraling en merk meer is dan zomaar een provence rosé.

AIX rosé, of voluit AIX en Provence rosé. Deze frisse rosé komt uit de gelijknamige provincie in Frankrijk, de Provence. Het wijnhuis AIX is iets meer dan een decennia geleden overgenomen door Eric Kurver, een Nederlandse wijnenthousiast. Het wijnhuis stond toen nog bekend onder de naam Domaine la Grande Séouve, maar met de overname werd de naam Domaine Saint Aix en eveneens de overheerlijke AIX rosé geboren. Het domein en de 72 hectare tellende wijngaard bestaan al meer dan honderd jaar, de kwaliteit van de AIX rosé wordt onder andere gewaarborgd door het klimaat, weersinvloeden en de ligging tussen heuvels en bos. Vele zonuren en koele nachten zorgen hier voor de perfecte rijping van de druivensoorten Grenache, Cinsault en Syrah.

Prijswinnaar
De Concours Générale Parijs is ’s werelds oudste wijnwedstrijd, welke zijn oorsprong kent in 1870. Deze wedstrijd werd met de AIX rosé al maar liefst 4 keer gewonnen: een gouden Medaille d’Or Concours Générale Parijs in 2010, 2011, 2013 en 2015! Het is ook niet voor niets dat Harold Hamersma, ongeveer Nederlands bekendste wijnjournalist, de AIX rosé beschrijft als “een wijn waar liefhebbers voor in de rij zullen staan”. Ook op internationaal gebied zijn de grote wijnmagazines erg lovend over deze schitterende rosé. Wine Spectator gaf maar liefst 89 punten en benoemde de AIX rosé tot één van de top 10 rosés uit de Provence. Ten slotte gaf het internationaal wijnmagazine Wine Enthusiast ook nog eens 89 punten.

2021 is een goed jaar voor de AIX rosé, na de warme zomer zaten de druiven vol smaak en sap. Daarom beloofd ook dit jaartal wederom een prijswinnaar te worden. Een zacht, mild voorjaar volgend door een zonnige zomer deden de druiven snel rijpen. Vandaar dat op 12 september de druiven al werden geplukt. Eenmaal in de kelder werd de wijn langzaam vergist bij een exceptioneel lage temperatuur van slechts zo’n 12 graden Celsius. Resulterend in wederom een top AIX rosé!

Bij Wijnig.nl vind je zoals je van ons gewend bent de beste AIX rosé. De AIX rosé 2021 is net als alle jaren van de hoogste kwaliteit. Fris en bij iedere gelegenheid een wijn om van te genieten.

AIX Rosé en gerechten
Een glaasje AIX Rosé past perfect bij schaal en schelpdieren zoals oesters en kreeft, maar ook bij wat meer kruidige gerechten, zoals de Oosterse keuken. Nu met de zomer in aantocht kun je AIX Rosé ook combineren met een mooie, zomerse salade met bijvoorbeeld garnalen of gerookte zalm.


  • Herkomst: Frankrijk-Pays d''Oc
  • Druivensoort: Syrah, cinsault , grenache
  • Inhoud: 150 CL
  • Smaaktype: Fris en Fruitig
  • Houdbaarheid: 0-2
  • Vinificatie: rvs
  • Serveertemperatuur: 8-10
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Vis van de bbq of gril, gevogelte, salades met garnalen en zalm. Sushi en als aperitief
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »