Rapaura Springs Bull Paddock Sauvignon Blanc 2022
€19,95

Rapaura Springs Bull Paddock Sauvignon Blanc 2022

Levendige aroma's van passievrucht, guave en tropisch fruit die zich voortzetten in de mond. Deze intense fruitsmaken worden aangevuld met een intrigerende zilte mineraliteit en een levendige zuurgraad. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Rapaura Springs Bull Paddock Sauvignon Blanc 2022

BULL PADDOCK WIJNGAARD SAUVIGNON BLANC
Deze Single Vineyard wijnen zijn afkomstig van eersteklas wijngaarden en vertegenwoordigen het beste van onze regio. Gemaakt in beperkte hoeveelheden, Single Vineyard wijnen tonen een gericht en diep begrip van de site.

DE WIJNGAARD
Deze Bull Paddock Vineyard is gelegen in de Dillons Point sub-regio van Marlborough's lagere Wairau Valley, waar volgens ons de beste Sauvignon Blanc in Marlborough groeit. Het land werd oorspronkelijk gebruikt voor het fokken van stieren, voordat de familie Neylon zich het potentieel van het terrein realiseerde en het beplantte met Sauvignon Blanc. De jonge, vrij drainerende, mineraalrijke alluviale bodem produceert nu druiven met verheven aroma's en rijpe smaken. De nabijheid van de kosten geeft een onderscheidende mineraliteit aan de wijnen geteeld in deze wijngaard.

TASTING NOTES
Levendige aroma's van passievrucht, guave en tropisch fruit die doorlopen tot in de mond. Deze intense fruitsmaken worden aangevuld met een intrigerende zilte mineraliteit en een levendige zuurgraad.

WIJNMAKERS NOTITIES
De Bull Paddock Vineyard ligt op slechts enkele minuten van onze wijnmakerij. De nabijheid minimaliseert het contact met de schil voorafgaand aan de persing, waardoor we alle expressieve fruitsmaken en aroma's kunnen vastleggen, zonder bittere fenolen. Na de oogst werden de druiven voorzichtig geperst voordat de afzonderlijke percelen werden gefermenteerd in roestvrij staal, met behulp van een selectie van giststammen die zijn gekozen om de aromatische eigenschappen te versterken.

2021 was een uniek wijnjaar, een van de vroegste en kortste ooit. Het groeiseizoen was het derde in een reeks droogtejaren en de stress op de wijnstokken werd nog verergerd door een enorme windstoot. De combinatie van enkele vroege vorstperioden en een slechte bloei resulteerde in lagere opbrengsten en kleinere trossen dan gewoonlijk. Dit, in combinatie met de droge omstandigheden, heeft ervoor gezorgd dat het aantal ziektes dit jaar ongelooflijk laag is, wat resulteert in betere smaken en ongerept fruit met een goede concentratie. We zijn blij met de concentratie en intensiteit van de smaak in onze 2021 wijnen, dit wordt een wijnjaar om nooit te vergeten.

DIEET INFORMATIE
Geschikt voor veganisten, vegetariërs en een glutenvrij dieet.

  • Herkomst: Marlborough, Nieuw-Zeeland
  • Druivensoort: Sauvignon blanc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: fris, tropisch, mineraliteit
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: sushi, zomersalades, lichte gerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »