Rapaura Springs Reserve Marlborough Pinot Noir 2019
€20,65

Rapaura Springs Reserve Marlborough Pinot Noir 2019

Deze fluweelzachte wijn zit vol met heerlijke aroma's en smaken van rode bessen, kersen en pruimenfruit, met zijdezachte tannines. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Rapaura Springs Reserve Marlborough Pinot Noir 2019

Deze Reserve wijnen worden vakkundig gemaakt van Rapaura's favoriete wijngaarden en hebben een indrukwekkende smaakconcentratie en smaakgewicht. Op elk etiket van elke fles Rapaura Springs-wijn prijkt een eenvoudig symbool - een cirkel van rotsen die de zuivere bron in de huiswijngaard in het hart van Marlborough, Nieuw-Zeeland, aanduiden. Het etiket en de naam Rapaura Springs vertegenwoordigen de intieme verbinding met de ongerepte wateren die hoog in de Zuidelijke Alpen verzamelen en geleidelijk worden gefilterd onder de gevlochten rivieren van de regio, verfrissend de diepe ondergrondse watervoerende lagen die de wijnstokken voeden, en opborrelen in de Rapaura Springs.

Het fruit voor de 2019 Reserve Marlborough pinot noir is afkomstig van een selectie van eersteklas pinot noir wijngaarden in heel Marlborourgh. Langdurig warm en droog weer voor de oogst van 2019 stelde de producent in staat om de pinot noir te plukken wanneer deze perfect rijp is. Na de oogst werd het fruit gedurende 5 dagen koud geweekt om smaak, tannines en kleur te extraheren.
Fermentatie volgde, in een selectie van kleine open top tanks, met behulp van een selectie van gisten. Elke gisting werd drie keer per dag ondergedompeld. De wijn liet men vijf dagen macereren voordat hij voorzichtig van de schillen werd geperst. De wijn rijpte 10 maanden in barriques van Frans eikenhout, waarvan 20% nieuw eikenhout.

  • Herkomst: Marlborough, Nieuw-Zeeland
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: fruitig, elegant, zachte tannines
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Gegrilde hertenmedaillons met Bordelaisesaus van champignons en tomaten of een taartje van rode biet en geitenkaas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »