Peter Lehmann Wines Portrait Riesling 2021
€12,95

Peter Lehmann Wines Portrait Riesling 2021

Geniet van de frisse elegantie van Peter Lehmann Portrait Riesling 2021. Deze Australische Riesling biedt verkwikkende citrusaroma's en een levendige afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Peter Lehmann Portrait Riesling 2021, Barossa Valley, Australië

Een verfijnde expressie van Riesling uit het hart van Australië.

Laat je betoveren door de sublieme Peter Lehmann Portrait Riesling 2021, een voortreffelijke uitdrukking van Australische wijnkunst. Met uiterste zorg verbouwd en geoogst, straalt deze wijn de zuiverheid van de Riesling-druif uit. De wijn opent met een boeiend bouquet van sprankelende citrusaroma's, aangevuld met subtiele bloemige tonen die de zintuigen strelen. Bij elke slok onthult deze Riesling zijn verfijnde karakter, met een balans tussen frisse zuurgraad en de natuurlijke zoetheid van de druif. De levendige afdronk nodigt uit tot nog een slok, en nog een.

Proefnotitie:

De Peter Lehmann Portrait Riesling 2021 betovert de smaakpapillen met levendige tonen van sappige citrusvruchten, zoals limoen en grapefruit. Delicate bloemige ondertonen voegen een vleugje elegantie toe aan het smaakprofiel. De wijn presenteert een frisse zuurgraad die perfect in balans is met de natuurlijke zoetheid van de Riesling-druif, wat leidt tot een verfrissende en aanhoudende afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Wine Spectator: 90 punten

Robert Parker: 91 punten

Luca Maroni: 89 punten

Eten dat goed past:

Deze Riesling gaat uitstekend samen met Aziatische gerechten zoals pittige garnalencurry, sushi met zalm, en Thaise groene curry. Het verfrissende karakter en de zuurgraad van de wijn vormen een perfecte aanvulling op kruidige en exotische smaken.

Over het wijnhuis:

Peter Lehmann Wines is een gevierd wijnhuis gevestigd in de Barossa Valley, Zuid-Australië. Sinds de oprichting in 1979 heeft het wijnhuis zich toegelegd op het produceren van hoogwaardige wijnen die de essentie van de regio vastleggen. De Portrait Riesling is een eerbetoon aan de nalatenschap van Peter Lehmann en belichaamt de passie en toewijding van het wijnhuis.

  • Herkomst: Barossa Valley, Australië
  • Druivensoort: Riesling
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Verfrissende citrus, elegant, levendig
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: Koele gisting en rijping op RVS
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies:
  • Lekker bij: Aziatische gerechten zoals pittige garnalencurry, sushi met zalm, en Thaise groene curry.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »