Penfolds 802.A Superblend 2018
€720,00

Penfolds 802.A Superblend 2018

Penfolds Superblend is de nieuwste release van Penfolds. Één superblend en twee unieke interpretaties gemaakt van de iconische Australische Cabernet Sauvignon en Shiraz blend. In prachtige giftbox. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Penfolds Superblend 802.A Cabernet Shiraz in 2018 in Giftbox

Penfolds Superblend is de nieuwste release van Penfolds. Één superblend en twee unieke interpretaties gemaakt van de iconische Australische Cabernet en Shiraz blend, afkomstig van de beste en meest unieke percelen (Barossa Valley, McLaren Vale, Coonawarra, Wrattonbully, Robe, Clare Valley) bestemd voor de "flagship cuvées" van Penfolds; Penfolds Superblend 802.A en Penfolds Superblend 802.B (deze wijn wordt later in 2022 gelanceerd).

Twee unieke, maar kenmerkende Penfolds wijnen! Het verschil van deze wijnen zit hem echter in het vinificatieproces: Superblend 802.A bestaat uit de componenten Cabernet en Shiraz. De druiven werden apart van elkaar gevinifieerd en werden na 22 maanden rijping in nieuw Amerikaans eiken geblend. Superblend 802.B bestaat uit dezelfde componenten, maar werd direct geblend en rijpt vervolgens 18 maanden in Frans eiken.

De kleur is diep karmozijn rood. In de neus aroma's van houtrijping, typisch Penfolds. Een schommeling tussen zoete aroma's van crème brûlée en hartige aroma's van jus. De geurige aroma's van kolanoot, steranijs en curryblad weergeven de complexiteit van aromatische aanbod van deze wijn. Het palet is genereus en heeft een volle body met aroma's van pruimencompote, vijgen en goji-bessen. Vervolgens aroma's die doen denken aan toffee/boterglazuur maar ook weer hartige aroma's van geroosterde tomatenolie, stevige tannines, lichte mout en mooie aanwezige houtaroma's. 

  • Herkomst: Australië
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon en Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: De kleur is diep karmozijn rood. In de neus aroma's van houtrijping, typisch Penfolds.
  • Houdbaarheid: 2055
  • Vinificatie: Eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »