Jorge Ordóñez Vatan Tinta de Toro 2020
€45,75

Jorge Ordóñez Vatan Tinta de Toro 2020

Geniet van de diepgang en rijke smaken van Bodegas Vatan Tinta de Toro 2020, een meesterwerk van Jorge Ordóñez. Deze wijn belichaamt de kracht en finesse van de oudste Tempranillo kloon van Spanje. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Ordóñez Vatan Tinta de Toro 2020

Een levendige expressie van Spaanse Tempranillo

Ordóñez Vatan Tinta de Toro 2020 is een hoogtepunt van vakmanschap uit de prestigieuze Bodegas Vatan in de legendarische wijnregio Toro, Spanje. Gemaakt van de Tinta de Toro (Tempranillo) druiven, vertoont deze wijn een diepe robijnrode kleur en intense aroma's van rijpe bessen, kruiden en een vleugje eikenhout. In de mond onthult het een volle body met zijdezachte tannines en een lange, elegante afdronk. De wijnstokken van Bodegas Vatan zijn geworteld in de rijke terroir van Toro, en elke slok van Ordóñez Vatan Tinta de Toro 2020 brengt de eeuwenoude geschiedenis en traditie van deze unieke wijnstreek tot leven.

Vatan is een klassieke uitdrukking van Spanje's oudste kloon van Tempranillo. Toro was Spanje's meest beroemde rode wijnproducerende regio tijdens de Middeleeuwen. Het werd genoemd in literatuur door Alfonso IX (Koning van León, 12e eeuw), Juan Ruiz de Aartsdiaken van Hita, Quevedo, Luis de Góngora, en Miguel de Cervantes. Deze wijnen vergezelden ook Spaanse ontdekkingsreizigers naar de nieuwe wereld. D.O. Toro werd nieuw leven ingeblazen in 1997 door Bodega Numanthia-Termes, opgericht door Jorge Ordóñez en de familie Eguren.

Proefnotitie:

Intense aroma's van rijpe bessen, kruiden en een vleugje eikenhout. Volle body met zijdezachte tannines en een lange, elegante afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 91 punten

Wine Spectator: 91 punten

Luca Maroni: 93 punten

Eten dat goed past:

Perfect bij gegrild rood vlees, stoofschotels en harde kazen.

Over het wijnhuis:

Bodegas Vatan is een vooraanstaand wijnhuis gevestigd in de historische wijnregio Toro, Spanje. Met een passie voor vakmanschap en traditie, creëert Bodegas Vatan uitzonderlijke wijnen die de unieke terroir en erfgoed van Toro weerspiegelen.

  • Herkomst: Toro, Spanje
  • Druivensoort: Tinta de Toro (Tempranillo)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant, vol en complex
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: 2e vergisting; spontane vergisting op 20% nieuwe en 80% gebruikte Bordeaux en Bourgogne barriques. Hierna rijpt de wijn nog 20 tot 22 maanden op de vaten.
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: gegrild rood vlees, stoofschotels en harde kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »