Jorge Ordóñez Nisia Las Suertes Verdejo Old Vines 2022
€31,95

Jorge Ordóñez Nisia Las Suertes Verdejo Old Vines 2022

Geniet van de levendige frisheid en complexe aroma's van Ordóñez Nisia Las Suertes Verdejo Old Vines 2022, een uitstekende Spaanse witte wijn met karakter en finesse. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Ordóñez Nisia Las Suertes Verdejo Old Vines 2022

Een verfijnde expressie van oude wijnstokken Verdejo

De Ordóñez Nisia Las Suertes Verdejo Old Vines 2022 belichaamt de pure essentie van Verdejo-druiven afkomstig van oude wijnstokken in de Rueda-regio van Spanje. Met de hand geoogst en zorgvuldig gevinifieerd door Jorge Ordóñez, deze wijn is een viering van traditie en terroir.

De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden gefermenteerd met inheemse gisten in Franse eikenhouten puncheons en demi-muids. Na fermentatie rust de wijn 12 maanden sur lie in dezelfde vaten, met regelmatige battonage om extra complexiteit en textuur te verkrijgen.

De Ordóñez Nisia Las Suertes Verdejo Old Vines 2022 betovert met zijn heldere strogele kleur en intense aroma's van rijpe perzik, citrusbloesem en kruiden. In de mond onthult het een levendige frisheid, een volle body en een lange afdronk met minerale tonen. Deze wijn is een uitstekende metgezel voor zeevruchten, salades en lichte kazen.

Proefnotitie:

Levendige frisheid met intense aroma's van rijpe perzik, citrusbloesem en kruiden. Volle body, minerale tonen en een lange afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 90 punten

Wine Spectator: 91 punten

Eten dat goed past:

Ideaal bij zeevruchten, salades en lichte kazen.

Over het wijnhuis:

Jorge Ordóñez is een toonaangevende naam in de Spaanse wijnindustrie, bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en traditie. Met een passie voor het behouden van de unieke karakteristieken van Spaanse druivenrassen, brengt Ordóñez wijnen voort die de essentie van het land en de geschiedenis vangen.

  • Herkomst: Rueda, Spanje
  • Druivensoort: Verdejo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Complex, vol, mineralig
  • Houdbaarheid: 5-10 jaar
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Kreeft, krab, gegrilde kip
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »