Mura Mura Faset Barbaresco 2019
€69,25

Mura Mura Faset Barbaresco 2019

Ontdek de sublieme Mura Mura Faset Barbaresco 2019, een elegante rode wijn die de rijke traditie van Piemonte belichaamt. Met zijn verfijnde smaken en zijdezachte structuur is dit een must-have voor elke wijnliefhebber. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Mura Mura Faset Barbaresco 2019

Een meesterwerk van Nebbiolo uit Barbaresco

De Mura Mura Faset Barbaresco 2019 is een meesterwerk van het gerenommeerde wijnhuis Mura Mura, gevestigd in het hart van Piemonte, Italië. Gemaakt van de edele Nebbiolo-druif, weerspiegelt deze wijn de diepe tradities en passie van de regio.

Deze Barbaresco wordt met uiterste zorg geproduceerd. De vinificatie begint in Franse eikenhouten vaten, waar de alcoholische vergisting plaatsvindt. Vervolgens ondergaat de wijn een maceratie van 12 tot 15 dagen, waardoor de schillen hun kenmerkende structuur en smaak aan de wijn geven. Na de vergisting rijpt de wijn 12 maanden in zowel 25 hl Franse eiken vaten als keramische amforen van 400 liter. Een verdere rijping van 6 maanden op fles zorgt voor perfecte harmonie en complexiteit. 

Proefnotitie:

Aroma's van zoete viooltjes, rijpe kersen, een vleugje kaneel en rabarber, met een subtiele hint van vanille. Elegant en gestructureerd, met zijdezachte tannines, een rijke diepte en een lange, complexe afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 93 punten

Wine Spectator: 92 punten

Eten dat goed past:

Deze Barbaresco is perfect te combineren met gegrild rood vlees, wildgerechten, truffelrisotto, Saltimbocca en gerijpte kazen. Over het wijnhuis: Mura Mura is een prestigieus wijnhuis gevestigd in Piemonte, Italië. Met een eeuwenoude traditie van wijnmaken en een ongeëvenaarde passie voor kwaliteit, produceert Mura Mura enkele van de meest verfijnde wijnen van de regio.

  • Herkomst: Barbaresco, Langhe, Piëmonte, Italië
  • Druivensoort: Nebbiolo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant, gestructureerd, complex
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: ranse eikenhouten vaten, maceratie van 12-15 dagen, rijping op fles
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: gevulde pasta met truffel of bij rijke vleesgerechten zoals saltimbocca.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »