Bodegas Piqueras Monastrell Almansa do 'Marius' Single Vineyard 2018
€8,99

Bodegas Piqueras Monastrell Almansa do 'Marius' Single Vineyard 2018

Dé lokale druif van deze streek zorgt voor een rode wijn met intens fruit, zwarte bessen en bosbessen, een rijpe en zachte smaak, mooi stevig en geconcentreerd, maar niet zwaar. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Monastrell Almansa do "Marius" Single Vineyard 2018

In het hart van deze streek schittert de Monastrell-druif, en zij geeft deze rode wijn zijn krachtige karakter met tonen van intens fruit, zoals zwarte bessen en bosbessen. De smaak is weelderig, rijp en zijdezacht, met een stevige structuur en concentratie zonder overweldigend te zijn. Perfect gebalanceerd voor een genotvolle ervaring. Deze wijn komt perfect tot zijn recht bij gerechten als gestoofd konijn met pruimen, sappige pepersteak, wilde eend of belegen kazen.

Monastrell Almansa do 'Marius' Single Vineyard 2018

Hoewel Monastrell de klassieke druif is van dit warme wijngebied, laat Bodegas Piqueras zien dat ook traditie vernieuwend kan zijn. Deze verrukkelijke Monastrell is daarvan het bewijs. De druiven worden pas laat in oktober geoogst, wanneer ze volledig rijp zijn. Ze worden zorgvuldig verzameld uit de Timoranes wijngaard, een schitterend stuk land van 30 hectare, gelegen op een hoogte van 800 tot 900 meter. Deze hoogte draagt bij aan de ontwikkeling van aromatische druiven. De gisting neemt ruim twee weken in beslag, met als doel een krachtige en rijke Monastrell te creëren. Vervolgens rijpt de wijn gedurende vier maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten van 500 liter, die een vleugje vanille toevoegen aan het geheel. Het resultaat is een moderne en uiterst plezierige Monastrell, die uitblinkt door zijn prachtige fruitigheid.

  • Herkomst: Almansa
  • Druivensoort: Monastrell
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, gul fruitig en kruidig
  • Houdbaarheid: 2 á 3 jaar
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Rode wijn glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »