Tenuta dell'Ornellaia Masseto Toscana IGT 2020
€1.295,00

Tenuta dell'Ornellaia Masseto Toscana IGT 2020

Waarschijnlijk de meest iconische wijn uit Italië. Een absolute topwijn gemaakt van 100% Merlot gemaakt door Tenuta dell'Ornellaia. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Masseto Toscana IGT 2020

Masseto, het gerenommeerde Italiaanse wijndomein, presenteert met trots de Masseto 2020. Deze bijzondere jaargang is een viering van de Merlot druif, dezelfde variëteit die de basis vormt voor de wereldberoemde wijnen van Château Petrus.

Masseto 2020: Een Uniek Merlot Fenomeen

De Masseto 2020, volledig vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde Merlot druiven, vertegenwoordigt het summum van vakmanschap en toewijding. Net als zijn Franse tegenhanger, Château Petrus, demonstreert deze wijn de buitengewone mogelijkheden van de Merlot druif. Met zijn diepe, robijnrode kleur en complexe aroma's is Masseto 2020 een toonbeeld van elegantie en kracht.

De Verfijnde Smaak van Masseto 2020

Elke slok van de Masseto 2020 onthult de rijkdom en diepgang die Merlot kan bieden. De wijn verleidt met aroma's van rijpe zwarte bessen, pruimen, en een subtiele bloemige nuance, gevolgd door een rijke en volle smaak die doet denken aan de prestigieuze Château Petrus. De integratie van fijne tannines en een vleugje eikenhout zorgt voor een perfect uitgebalanceerde en langdurige afdronk.

Exclusiviteit en Elegantie

De zeldzaamheid en exclusiviteit van Masseto 2020, vergelijkbaar met die van Château Petrus, maken het een gewild object voor verzamelaars en wijnliefhebbers. De elegante fles en verpakking reflecteren de grandeur van de wijn, die zijn wortels heeft in de rijke traditie van de Italiaanse wijnbouw.

De Ultieme Ervaring voor Wijnkenners

Masseto 2020 is meer dan alleen een wijn; het is een kunstwerk, gecreëerd met dezelfde toewijding en precisie die men vindt in de beste Merlot-wijnen van de wereld, zoals Château Petrus. Deze wijn is een essentiële toevoeging aan de collectie van elke kenner, en biedt een ongeëvenaarde smaakervaring.

Conclusie: Een Ode aan Merlot

Masseto 2020 is niet alleen een uitzonderlijke Italiaanse wijn, maar ook een eerbetoon aan de Merlot druif. Zijn diepte, complexiteit en elegantie stellen het op gelijke voet met grote namen zoals Château Petrus, en benadrukken de universele aantrekkingskracht van deze prachtige druivensoort.

Ontdek de luxe en verfijning van Masseto 2020, een wijn die de essentie van Merlot weerspiegelt en de kunst van Italiaanse wijnmakerij naar nieuwe hoogten tilt.

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Merlot
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Powerhouse!!
  • Houdbaarheid: 2050
  • Vinificatie: Eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 14-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Op zichzelf
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »