Famille Hugel Estate Riesling 2016
€24,95

Famille Hugel Estate Riesling 2016

Hugel Estate Riesling 2016 is een ambachtelijk gemaakte wijn die het erfgoed van Famille Hugel weerspiegelt. Proef de verfijning van de Elzas in elke slok. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Hugel Estate Riesling 2016

Een erfenis van eeuwenlange expertise

Ontdek de pracht van Hugel Estate Riesling, een wijn die voortkomt uit de rijke geschiedenis van Famille Hugel. Sinds 1639 heeft de Hugel-familie zich geworteld in Riquewihr, de betoverende Elzas. Deze wijngaarden zijn al eeuwenlang in het bezit van de familie, met de twaalfde en dertiende generatie, vertegenwoordigd door de bekwame handen van Jean Philippe en Marc Hugel.

Met 30 hectare op de bevoorrechte hellingen van Riquewihr en contracten voor nog eens 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit, omarmt Hugel het unieke terroir van de regio. De druiven, liefdevol met de hand geplukt van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, vormen de kern van Famille Hugel's toewijding aan het creëren van wijnen die trouw blijven aan het pure karakter van de druiven en het terroir.

De gunstige geografische ligging van de Elzas, met bescherming van de Vogezen en de afwezigheid van zee-invloeden, resulteert in het droogste wijnbouwgebied van Frankrijk. Dit microklimaat zorgt voor langzame rijping van de druiven, waardoor de wijn zich ontwikkelt met verfijning, intensiteit en een prachtig aroma. De complexe bodemgesteldheid, met een schat aan bodemtypes, heeft eeuwenlange ervaring nodig gehad om optimaal bewerkt te worden.

Vanuit dit erfgoed ontspringt de Hugel Estate Riesling 2016. Een wijn die het nobele karakter van Riquewihr's meest verfijnde Grand Cru-gebied omarmt en presenteert. Laat je verleiden door de rijke geschiedenis en het ambachtelijke vakmanschap van Famille Hugel. Ontdek het meesterwerk dat voortkomt uit 380 jaar toewijding aan excellentie.

  • Herkomst: Riquewihr, Elzas, Frankrijk
  • Druivensoort: Riesling
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: gestructureerd fruitig, fris, bewaarpotentie
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: vergist in temperatuur gecontroleerde vaten, ongefilterd gelagerd, tijdens botteling ligt gefilterd
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: witte wijn glas
  • Lekker bij: Stevigere visgerechten, kipgerechten, varkensvlees
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »