Herència Altés La Serra Negre 2019
€37,95

Herència Altés La Serra Negre 2019

Herència Altés La Serra Negre 2019 is een prachtige rode wijn uit Terra Alta, Spanje. Met carinyena en garnatxa negra druiven biedt deze wijn een diepe en verleidelijke smaakervaring. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Herència Altés La Serra Negre 2019

Ontdek de rijke erfenis van Herència Altés in elke slok

Herència Altés La Serra Negre 2019 belichaamt de ware essentie van Spaanse rode wijn. Van het gerenommeerde wijnhuis Herència Altés in Terra Alta komt deze heerlijke blend van carinyena en garnatxa negra druiven.

De edele carinyena en garnatxa druiven worden zorgvuldig geoogst uit de eeuwenoude wijngaarden van het landgoed La Serra, gelegen op een plateau van meer dan 450 meter boven de zeespiegel. Hier komen twee verfrissende windstromen samen, waardoor de druiven optimaal rijpen en de schimmeldruk minimaal blijft. Met slechts 1.000 wijnstokken per hectare is de plantdichtheid opmerkelijk laag - een schril contrast met de gebruikelijke 10.000 stokken per hectare in Bordeaux en Bourgogne.

Elke druif wordt met de hand geplukt, zorgvuldig gesorteerd en gekneusd. De alcoholische vergisting vindt plaats in 500-liter vaten, gevolgd door een rijping van 18 maanden in 600-liter vaten van Oostenrijks hout.

Geniet van deze prachtige Spaanse creatie op een temperatuur van 16-18°C en laat je verleiden door zijn charme.

Proefnotitie:

Herència Altés La Serra Negre 2019 is diepe, robijnrode wijn met een verleidelijke neus van rijpe bessen, kruiden en een vleugje eikenhout. In de mond onthult deze wijn een zijdezachte textuur en een complexe smaakstructuur met tonen Rijpe kersen, bessen en bramen, balsamico, een hint koffie en toffee. De afdronk is lang en bevredigend, met zachte tannines die perfect in balans zijn.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Wine Spectator: 90 punten

Luca Maroni: 91 punten

Vivino: 4.1 / 5

Eten dat goed past:

Perfect bij gegrild vlees, stoofschotels en rijpe kazen.

Over het wijnhuis:

Núria Altés, een trotse Catalaanse, legde in 2010 de basis voor Herència Altés als eerbetoon aan haar familiegeschiedenis en -erfgoed. Gelegen in Terra Alta, een vergeten juweel in de zuidelijke uithoek van Catalonië, komen de druiven van diverse eigen wijngaarden. Met een focus op het nieuw leven inblazen van dit gebied, creëert Núria authentieke wijnen, vooral van oude garnacha-stokken.

Vandaag de dag strekt het domein van Herència Altés zich uit over 60 hectare aan wijngaarden, allen biologisch bewerkt. In de kelder wordt Núria bijgestaan door Claude Gros, een doorgewinterde wijnmaker uit Languedoc-Roussillon. Vanaf 2016 begon het wijnhuis met de constructie van een hypermoderne wijnmakerij in de Grau-wijngaard, met een totale oppervlakte van 4400 m2. Ondanks de omvang blijft het nauwelijks zichtbaar van buitenaf. Herència Altés integreert zich volledig in het landschap, niet alleen vanwege de esthetiek en minimale impact op de natuur, maar ook om een betere thermische efficiëntie te bereiken, wat resulteert in een lager energieverbruik. Het wijnhuis vertrouwt bijna volledig op zonne-energie.

  • Herkomst: Terra Alta, Catalonië, Spanje
  • Druivensoort: Garnatxa, Carinyena
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, krachtig, diep en complex
  • Houdbaarheid: 10 jaar
  • Vinificatie: Alcoholische vergisting in 500L vaten, rijping in 600L vaten van Oostenrijks hout gedurende 18 maanden
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies:
  • Lekker bij: Langzaam gegaard lamsvlees, Kruidige stoofschotels
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »