E. Guigal Guigal Côte-Rotie La Turque 2017
€375,00

E. Guigal Guigal Côte-Rotie La Turque 2017

Waarschijnlijk samen met zijn broertjes de nummer 1 Côte-Rotie in de wereld. Syrah op zijn mooiste met een kleine toevoeging van Viognier. ...Meer informatie
  • Merk:E. Guigal
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:1-3 dagen - vanuit geklimatiseerde kelder

Toevoegen aan winkelwagen

Guigal Côte-Rotie La Turque 2017

Guigal staat bekend om zijn heerlijke wijnen uit de Rhône. Guigal werd in in 1946 opgericht door Étienne Guigal, welke van jongs af aan al op een wijngaard werkte. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij een baantje bij Vidal Fleury, destijds de grootste wijnmaker uit de Rhône. Binnen 15 jaar schopte hij het zo ver om daar keldermeester te worden, om daarna in 1946 voor zichzelf te beginnen.

In 1961 werd Guigal overdragen aan de zoon van Étienne: Marcel Guigal. Deze kocht in 2000 samen met zijn vader twee andere wijnhuizen: Jean-Louis Grippat uit Saint-Joseph en Domaine de Vallouit, met wijngaarden in Côte-Rôtie, Hermitage, Saint Joseph en Crozes-Hermitage. Onder leiding van Marcel genereerde Guigal internationale naamsbekendheid. De beroemde wijncriticus Robert M. Parker had de wijnen van Guigal ontdekt, specifiek de wijn uit Côte-Rôtie. Parker: “In de afgelopen 26 jaar heb ik velen wijnhuizen en wijnboeren bezocht, maar ik heb nog nooit een wijnmaker zo fanatiek gezien over kwaliteit als Marcel Guigal”. In 2006 werd Marcel Guigal ook niets voor niets door het wijnmagazine Decanter genomineerd voor “Man of the year”,  gezien zijn toewijding en bijdrage aan de Rhône.

De belangrijkste wijnkelder bevindt zich in Ampuis binnen de appellatie Côte-Rôtie. Deze uitzonderlijke wijn wordt nog altijd gezien als de specialiteit van het huis, met als paradepaardjes de ‘Brune et Blonde’, Guigal Ampuis en de drie ‘LaLa-wijnen’: La Landonne, La Mouline en La Turque. Allen gemaakt met de druif syrah in de hoofdrol. Dit maakt Guigal de beroemdste Côte-Rôtie-producent ter wereld.

Van deze drie vlaggeschip wijnen ligt La Turque qua stevigheid tussen zijn 2 broertjes in.  Dit komt door de ietwat ongebruikelijke toevoeging van Viognier maar in mindere mate dan bij La Mouline. De wijnstokken gedijen perfect op de wereldberoemde "wijnterrassen" die in dit geval in een soort amphitheater vorm liggen. De wijn wordt op nieuwe Franse eik opgevoed gedurende meer dan 40 maanden.

 

 

  • Herkomst: Rhône, Frankrijk
  • Druivensoort: Syrah en Viognier
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtig en complex
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: 42 maanden Franse Eik
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Krachtige vleesgerechten en wild
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »