Fontanafredda Pradalupo Roero Arneis 2021
€17,65

Fontanafredda Pradalupo Roero Arneis 2021

Geniet van de sublieme Fontanafredda Roero Arneis Pradalupo 2021. Een verfijnde Italiaanse witte wijn met een rijke mix van aroma's en een elegante afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Fontanafredda Roero Arneis Pradalupo 2021

Verfijnde Italiaanse witte wijn met een expressieve mix van aroma's en een elegante afdronk.

Fontanafredda Roero Arneis Pradalupo 2021 is een meesterwerk van het befaamde wijnhuis Fontanafredda. Deze Italiaanse witte wijn, gemaakt van 100% Arneis druiven, betovert de zintuigen met zijn verfijnde karakter en diepgaande smaakprofiel.

De wijn opent met een betoverende mix van bloemige en fruitige aroma's. Aantrekkelijke tonen van witte bloemen, perzik en citrusvruchten vermengen zich in het glas, waardoor een uitnodigende geur ontstaat die nieuwsgierigheid opwekt.

Fontanafredda Roero Arneis Pradalupo 2021 weerspiegelt perfect het terroir van de regio. De druiven worden met zorg geteeld en met vakmanschap gevinifieerd, resulterend in een wijn met een uitgebalanceerde smaak. In de mond onthult de wijn een harmonieuze combinatie van frisheid en volheid. De levendige zuurgraad wordt prachtig in evenwicht gehouden door de fruitige en florale tonen, wat leidt tot een elegante en lange afdronk.

Deze wijn is niet alleen een plezier voor de zintuigen, maar heeft ook indrukwekkende onderscheidingen op zijn naam staan. De erkenning van experts zoals James Suckling en Luca Maroni benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van Fontanafredda Roero Arneis Pradalupo 2021.

Geniet van deze prachtige witte wijn bij lichte gerechten zoals zeevruchten, salades en kipgerechten. De verfrissende smaak en levendige aroma's vormen een uitstekende aanvulling op diverse culinaire ervaringen.

Proefnotitie:

Fontanafredda Roero Arneis Pradalupo 2021 verrast met een boeket van witte bloemen, perzik en citrus. De smaak is evenwichtig met levendige zuurgraad en een elegante afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Luca Maroni: 91 punten

Eten dat goed past:

Deze wijn past perfect bij zeevruchten, salades en lichte kipgerechten. Over het wijnhuis: Fontanafredda is een gerenommeerd wijnhuis met een rijke geschiedenis in het produceren van hoogwaardige Italiaanse wijnen. Gelegen in de prachtige regio Piemonte, staat Fontanafredda bekend om zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit.

  • Herkomst: Langhe / Piëmonte
  • Druivensoort: Roero Arneis
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: droog, structuur, fruitig
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: stainless steel
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: witte wijn glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »