Domaine Faiveley Vosne-Romanée 1er Cru "Les Suchots" 2015
€145,00

Domaine Faiveley Vosne-Romanée 1er Cru "Les Suchots" 2015

Vosne -Romanée van Faiveley is altijd feest! En zeker deze prachtige 1er Cru van de climat "Les Suchots". Textbook Vosne-Romanée die tot de verbeelding spreekt. ...Meer informatie

In winkelwagen

Domaine Faiveley
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

Domaine Faiveley Vosne-Romanée 1er Cru "Les Suchots" 2015

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalksteen en gesteente.

Expositie
De Pinot Noir druiven voor deze Vosne-Romanée komen van de bekende Clos "Les Suchots" gelegen naast het bekende Richebourg en grenzend aan de Vougeot.

Leeftijd
De wijngaarden zijn ouder dan 50 jaar

Opbrengst
De gemiddelde opbrengst bedraagt 45 hl/ha.

Oogst
Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits-Saint-Georges gebracht.

Vinificatie
De wijn rijpt gedeeltelijk in vaten en in barriques van Frans eiken gedurende 14-16 maanden.

Lekker bij
De wijn past uitstekend bij wit vlees, lichte wildgerechten en geroosterd vlees.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rood fruit, kruidig met zachte tannines
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: deels eik
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: bourgogne glas
  • Lekker bij: Vleesgerechten, kazen en wild
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »