Domaine Faiveley Rully "Les Villeranges" 2021
€51,95

Domaine Faiveley Rully "Les Villeranges" 2021

Een gerafinneerde witte wijn uit de Côte Chalonnaise op basis van Chardonnay. Een combinatie van uitgesproken mineraliteit en complex boeket. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Faiveley

Als we het over de Bourgogne hebben, dan is Domaine Faiveley één van de allerbeste adressen. Dit is een groot familiebedrijf met ongeveer 120 hectare aan wijngaarden, waaronder beroemde namen zoals Gevrey-Chambertin, Pommard, Volnay, Puligny-Montrachet en Chablis Grand Cru.

Het is echter ook een familiewijngoed met 10 hectare Grand cru en bijna 25 hectare Premier cru. De eerste stap werd in 1825 gezet door Pierre Faiveley; zijn zoon Joseph maakte van het wijngoed een geweldig topbedrijf en zijn wijnen werden ambassadeurs van Bourgogne-wijnen over de hele wereld. Met een heldere, elegante en markante stijl produceert men hier zonder enige uitzondering wijnen die voldoen aan het ideaalbeeld van een Bourgogne. “Een wijngoed van zeer hoge kwaliteit, dat de volle glorie van de Franse wijnbouwkunst vertegenwoordigt”, schrijft het in Frankrijk beroemde wijnauteursduo Michel Bettane en Thierry Desseauve.

Domaine Faiveley combineert de principes van moderne wijnbereidingsmethoden met de aloude tradities die al eeuwen worden beoefend in hun 19e-eeuwse kelders. Elk terroir en elke vintage, profiteert van speciale aandacht die de cuvées uniek maakt. Elke fles wordt daarom de trouwe weerspiegeling van zijn terroir.

 

Domaine Faiveley Rully AC "Les Villeranges" 2021

Klimaat/Terroir

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalksteen en klei. De wijngaarden hebben een oostelijke expositie.

Vinificatie

De vinificatie neemt ongeveer 4 weken in beslag. De wijnen rijpen in vaten gedurende 11 maanden met geregelde battonage. Dit verhoogt de aromatische complexiteit van de wijn, zonder dat diens karakter en levendigheid verloren gaan.Na de klaring van de wijn, wordt deze naar Nuits Saint Georges vervoerd, om op het hoofdkwartier van Domaine Faiveley gebotteld te worden.

Druiven

100% Chardonnay

Geur & Smaak

In de neus mineralige en rokerige geuren met aroma's van rijp fruit. Het is een plezierige wijn met een ronde, zachte en verfrissende aanzet.

Serveersuggestie

De wijn past uitstekend bij visgerechten en schaal- en schelpdieren.

  • Herkomst: Bourgogne
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, licht rokering, botertoets
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Battonage en deels eik
  • Serveertemperatuur: 8-12 graden
  • Glasadvies: witte wijn- of bourgogne glas
  • Lekker bij: Visgerechten, schaal- en schelp dieren
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »