Domaine Faiveley Mazis-Chambertin Grand Cru 2014
€199,00

Domaine Faiveley Mazis-Chambertin Grand Cru 2014

Meest Noordelijke Grand Cru van Gevrey-Chambertin. Pinot noir zoals hij bedoelt is. Elegant, kruidig met mooie acciditeit. Faiveley op topniveau. ...Meer informatie
  • Merk:Domaine Faiveley
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:1-3 dagen - vanuit geklimatiseerde kelder

In winkelwagen

Domaine Faiveley
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

Domaine Faiveley Mazis-Chambertin Grand Cru 2014

Bodem
Ondiepe bodem.

Expositie
Dit Grand Cru perceel dankt zijn naam aan de huisjes, de ‘Mazis’, die zich vroeger op dit perceel bevonden. Expositie van de wijngaard naar het Oosten. De totale oppervlakte van de appellatie is 9ha10a en van Domaine Faiveley is 1ha20a.

Leeftijd
De wijnstokken zijn aangeplant in 1937, 1959 en 1974.

Opbrengst
Rendement van 5.800 flessen per jaar

Oogst
Hand geplukte oogst.

Vinificatie
De oogst wordt eerst onderworpen aan een korte maceratie alvorens te worden gevinificeerd, deels in houten vaten in de vorm van een afgeknotte kegel. Na de pulpgisting va nmeer dan drie weken, gebruiken ze een verticale pers die voor een uitermate zuiver en kwaliteitsvol sap zorgt. Vervolgens rijpen de wijnen op eiken vaten in 19e-eeuwse gewelfde kelders, die de ideale omstandigheden bieden, gedurende 16 tot 18 maanden. De verhouding vannieuwe vaten die van jaar tot jaar kan variëren, vertegenwoordigt gemiddeld 2/3. Deze vaten, die afkomstig zijn van uitstekende kuipers, werden zorgvuldig geselecteerd om hun fijne korrel en licht toasty karakter.

Lekker bij
Rood vlees, boeuf bourguignon, coq au vin, gebraden eend.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtige wijn met mooie zuren en houttonen
  • Houdbaarheid: 2030-2035
  • Vinificatie: 18 maanden Franse eik waarvan 50% nieuw
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: bourgogne glas
  • Lekker bij: Rundsvlees, coq au vin, stevige vleesgerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »