Domaine Jacques Prieur Clos Vougeot Grand Cru 2011
€229,95

Domaine Jacques Prieur Clos Vougeot Grand Cru 2011

Donkerrood met intens paarse accenten.
Zwart fruit, met bloemen (een vleugje viooltjes), menthol, rokerig, toasty, leer en tabaksnuances. De smaak is krachtig en geconcentreerd met zoete specerijen en heerlijk fruit. Rijke, elegante tannine. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Jacques Prieur Clos Vougeot Grand Cru 2011

TERROIR
Deze clos (ommuurde wijngaard) van 50 hectare werd aangelegd door de monniken van Cîteaux. Hun kelder bevond zich in het Château du Clos Vougeot, dat nu de zetel is van de Confrérie des Chevaliers du Tastevin.
De bodem heeft een hoog kleigehalte, wat zorgt voor krachtige en goed gestructureerde wijnen met een rustiek kantje als ze nog heel jong zijn.

VINIFICATIE EN RIJPING
De druiven werden met de hand geplukt in kleine kratten, vervolgens gesorteerd en volledig ontsteeld. De wijn verbleef 21 dagen op de schillen in open eiken vaten met temperatuurcontrole. Pigeage (het naar beneden slaan van de dop) gebeurde twee keer per dag tijdens de alcoholische gisting.
100% malolactische gisting
De wijn werd volledig gerijpt in eikenhouten vaten.
Duur van de rijping in vaten: 22 maanden

Vintage 2011, zeer vroege rijping!
Na een vroege winter in 2011 die eerder zacht en droog was, kwam de lente eind maart. Zomerachtige temperaturen maakten plaats voor een extreem snelle bladgroei.
De knoppen barstten binnen enkele dagen begin april, wat drie weken vroeger is dan het gemiddelde van de periode 1994-2010.
Vanaf eind maart wordt het drie maanden lang warm en droog. Dit stimuleert een explosieve en zeer snelle bloei vanaf de derde week van mei, meer dan twee weken vroeger dan normaal.
De weersomstandigheden veranderen drastisch na 14 juli en brengen herfstregens en koele lucht.
De veraison begint in de tweede helft van juli, maar de rijping vertraagt! De wijngaarden blijven echter gezond.
Ondanks het feit dat de uitzonderlijke lentevooruitgang in het groeiseizoen verloren ging, begint de oogst eind augustus en duurt tot half september, dankzij de terugkeer van een prachtig, droog, zonnig en zeer zacht weer.
Dankzij dit zonnige weer tijdens de oogst konden we de plukdatum van elk perceel optimaliseren en geduldig wachten tot de druiven perfect rijp waren.
Op Domaine Jacques Prieur begon de oogst op 30 augustus.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant, Complex, gestructureerd
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »