Domaine Faiveley Mercurey "Clos Rochette Monopole" 2021
€53,75

Domaine Faiveley Mercurey "Clos Rochette Monopole" 2021

Prachtige minerale bourgogne wijn van topdomein Faiveley. Genieten van 100 % chardonnay uit het Mercurey van de bijzondere Clos Rochettes. Een monopole dus enkel van Faiveley ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domein
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

Bodem
In de Clos Rochette is de bodem bijzonder compact en moeilijk bewerkbaar. Zoals zijn naam doet vermoeden, is hij namelijk bezaaid met kleine rotsen.

Expositie
Dit perceel ligt naast La Framboisière waar krachtige rode wijnen geproduceerd worden. Hier produceert men rijke en complexe witte wijnen. De totale oppervlakte van de appellatie is 4ha83a (monopolie).

Leeftijd
De wijnstokken zijn geplant in 1960, 1987 en 1999.

Opbrengst
De jaarlijkse productie bedraagt gemiddeld 29.800 flessen.

Vinificatie
Wanneer de druiven hun ideale rijpheid bereiken, worden ze geplukt en naar de gistkelder in Mercurey vervoerd. De extractie van de most vindt plaats met een pneumatische pers waarna de débourbage volgt. De vinificatie kan 4 weken duren en vindt deels (20%) plaats op vat. De rijping duurt 11 maanden voor deze wijn, 20% op vaten met regelmatige bâtonnage, de rest rijpt in kuipen. Zo krijgt de wijn subtiele bosachtige noten zonder de levendigheid en het typische karakter van de witte wijnen van Côte Chalonnaise te verdoezelen.

Lekker bij
Zeer lekker bij gevogelte, koninginnenhapje en vis.

  • Herkomst: Bourgogne
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: droog, mineraal
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: Deel houten vaten (20%) rest roestvrij staal
  • Serveertemperatuur: 8-12 graden
  • Glasadvies: bourgogne glas
  • Lekker bij: kipgerechten, lichte sauzen, visgerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »