Domaine Dujac Domaine Dujac Gevrey Chambertin 1er Cru 'Aux Combottes' 2020
€450,00

Domaine Dujac Domaine Dujac Gevrey Chambertin 1er Cru 'Aux Combottes' 2020

neus met rijpe tonen van cassis, rode bes, een indrukwekkend scala aan kruidenelementen en florale hints van viooltjes en pioenrozen. De smaak is medium-bodied met redelijk rijpe tannines. In de mond beloftevol met een vlezige afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Dujac Gevrey Chambertin 1er Cru 'Aux Combottes' 2020

De Gevrey-Chambertin 1er Cru Aux Combottes Groot perceel van 1,16 ha. De bodem verandert er van oost naar west. In het oostelijke deel is de roodbruine grond 40 tot 50 cm dik, met diverse kalksteenfragmenten. In het westelijke deel is de hij rijk aan fijn kalksteengrind.
De 2018 heeft een luxueuze en geparfumeerde neus met rijpe tonen van cassis, rode bes, een indrukwekkend scala aan kruidenelementen en florale hints van viooltjes en pioenrozen. De smaak is medium-bodied met redelijk rijpe tannines. In de mond beloftevol, maar er komt in deze nog jonge wijn nog weinig naar voren in de jeugdig sobere smaak, behalve levendige zuren en een vlezige afdronk, die de onderliggende structuur verhult. De smaak eindigt met een jeugdige krijtachtige grip in de afdronk.

Domaine Dujac in de Bourgogne, gelegen in de Côte-de-Nuits, werd in 1967 door Jacques Seysses verworven. Het wijndomein in het dorp Morey-Saint-Denis had aanvankelijk 4 hectare aan wijngaarden en is vervolgens uitgebouwd tot een oppervlak van 11,5 hectare. Domaine Dujac kwam snel op de kaart te staan als een serieus kwaliteitsdomein en heeft daarna nimmer verzaakt. Integendeel, het bevat nu percelen in belangrijke Grand Cru's: Clos de la Roche, Clos Saint-Denis, Bonnes-Mares, Echézeaux en Charmes-Chambertin en wijnstokken in een aantal belangrijke 1er Cru's in de bekendste dorpen van de de Côte-de-Nuits, vooral toppercelen in Vosne-Romanée. In 1973 trouwde Jacques met Rosalind Boswell, een jonge Californische vrouw die voor de oogst in de wijngaard kwam werken en niet meer vertrokken is. De eerste twee van hun zonen Jeremy en Alec zijn al jaren fulltime betrokken bij het bedrijf, net als Jeremy's vrouw Diana die aan het Davis Wijninstuut in Californië is getraind als oenologe.In 2000 startte Jeremy Seysses met zijn vader Jacques een kleinschalig négociant-bedrijf bekend als Dujac Fils et Père.Dit om meer toegankelijke wijnen te creëren met de nadruk op het fruit, maar met dezelfde kwaliteitsnormen, als die op het domein zelf. De wijnen komen van wijngaarden dicht bij de wijnmakerij, waarvan het fruit wordt gekocht. Zoveel mogelijk van dezelfde druiventelers en van dezelfde percelen. Dujac oogst en sorteert de druiven zelf. Deze wijnen zijn over het algemeen wat eerder op dronk dan de wijnen van het Domaine.

 

  • Herkomst: Gevrey-Chambertin, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Slank, mineralig, kruidig
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: Traditioneel
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »