Domaine  Drouhin Domaine Drouhin Arthur Chardonnay Oregon 2017
€39,75

Domaine Drouhin Domaine Drouhin Arthur Chardonnay Oregon 2017

Zoals Drouhin zelf omschrijft: French Soul, Oregon Soil! Amerikaanse wijn met een Franse Bourgogne ziel... Mooie frisheid en balans met behoorlijke potentieel voor ouderen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Drouhin Arthur Chardonnay Oregon 2017

Opvallende aroma's van kruisbessen en wilde bloemen verwelkomen u in het glas. Bij het openen van de wijn komen tonen van abrikoos, grapefruit, citroenschil en witte perzik naar boven. In de mond heeft de essence een gekonfijte kwaliteit, met een mix van venkel en amandel en eindigend met een vleugje citrus en zachte specerijen. De textuur is prachtig rijk, terwijl hij toch zijn frisse karakter behoudt.

Domaine Drouhin Oregon, opgericht in 1987, is eigendom van de beroemde Bourgogne producent, Maison Joseph Drouhin. Met de hand gemaakt door de vierde generatie wijnmaker, Veronique Drouhin-Boss, worden de karakteristieke Pinot Noirs en Chardonnays van Domaine Drouhin gewaardeerd om hun elegantie, evenwicht en finesse, evenals hun vermogen om te verouderen. Philippe Drouhin, de broer van Veronique, is verantwoordelijk voor de wijnbouw en heeft een internationale reputatie opgebouwd met zijn werk in zowel Bourgondië als Oregon. Negentig hectare van het 225 hectare grote landgoed zijn nu beplant, met meer dan 3100 wijnstokken per hectare. Domaine Drouhin Oregon's landmark 4-niveau zwaartekracht flow wijnmakerij is genesteld in het hart van de Dundee Hills.

Robert Drouhin's visie van een Oregon landgoed wijnmakerij die zou kunnen wedijveren met de grote wijngaarden van de Bourgogne is gerealiseerd op DDO. Van wat begon als testaanplantingen van gekloonde Pinot Noir onderstammen, omvat Domaine Drouhin nu 124 hectare wijngaarden in de heuvels. Tussen de Pinot Noir wijnstokken staan 11 hectare Chardonnay, geplant op verschillende hoogtes en, net als in de Bourgogne, direct naast de rijen Pinot Noir geplant.

De wortels van de wijnbouwers van de familie Drouhin liggen diep: meer dan een eeuw geleden veroverden zij de beste wijngaarden van de Bourgogne. Door de jaren heen is er een duidelijke link, een continuüm, tussen Maison Joseph Drouhin, en nu Domaine Drouhin Oregon.

  • Herkomst: Dundee Hills, Oregon, V.S.
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Droog, fris, rijp
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: 10 maanden gerijpt op vaten met 15% nieuw eiken hout
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bourgogne
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »