Paul Jaboulet Aîné Cornas Domaine de Saint Pierre  2016
€69,95

Paul Jaboulet Aîné Cornas Domaine de Saint Pierre 2016

Cornas van Domaine de Saint Pierre is Jaboulet op zijn best in dit gebied! Kruidig en complexe wijn gemaakt van 100% Syrah uit de Noordelijke Rhône. ...Meer informatie

In winkelwagen

Cornas Domaine de Saint Pierre 2016

Het laatste perceel dat door Jaboulet geplukt wordt is steevast deze in Cornas. Garantie voor rijpe syrah met een stevig karakter. Een mooie combinatie van kruidigheid, de smaak van rijpe pruimen en mineraliteit. Een lange afdronk is verzekerd!

Het Domein: Paul Jaboulet Aîné

Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een monument van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Jean-Jacques Frey, het in 2006 overnam kreeg het een nieuwe impuls, dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten.

Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Naast eigenaar van één van de mooiste wijngaarden in de Champagnestreek en aandeelhouder van het prestigieuze champagnehuis Maison Billecart-Salmon is de familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc. Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij eindverantwoordelijk voor de wijnen van Château La Lagune en, samen met Frederic Jaboulet, voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné.

 

  • Herkomst: Noordelijke Rhone vallei
  • Druivensoort: Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, krachtig en complex
  • Houdbaarheid: 2035-2040
  • Vinificatie: Eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Geroosterd vlees, lam, wild, stoofpotten en harde smaakvolle kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »