Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape XXL 2019
€312,65

Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape XXL 2019

Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape XXL 2019 is een exceptionele wijn uit de Rhône-vallei. Met krachtige aroma's van rijpe bessen, kruiden en zijdezachte tannines, biedt deze wijn een ongeëvenaarde smaakervaring. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape XXL 2019

Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape XXL 2019 is een meesterwerk uit de prestigieuze Rhône-vallei. Deze wijn belichaamt de perfectie van de regio en heeft een rijke geschiedenis van excellentie. Met de 2019 jaargang wordt opnieuw bewezen waarom Domaine de la Janasse tot de top behoort.

De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt van oude wijnstokken, en de blend van 95 % Grenache en 5% Syrah creëert een buitengewone complexiteit. Na een zorgvuldige fermentatie van 3 jaar, ontstaat een wijn die de zintuigen prikkelt.

Proefnotitie:

De Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape XXL 2019 opent met intens fruitige aroma's van zwarte kersen, bramen en pruimen, vermengd met tonen van kruiden en een subtiele hint van zoethout. In de mond onthult de wijn een diepte van smaak, met rijpe tannines die zorgen voor een zijdezachte textuur.

Eten dat goed past:

Deze Châteauneuf-du-Pape XXL 2019 is een uitstekende begeleider van gegrilde lamskoteletten, stoofpotjes, en harde kazen. Serveer bij 16-18°C voor de beste smaakervaring.

Over het wijnhuis:

In 1967 nam Aimé Sabon de wijngaarden over van zijn vader, die destijds de druiven aan een coöperatie leverde. Vastberaden om een eigen wijnmakerij te creëren, richtte Aimé Domaine de la Janasse op, vernoemd naar de familieboerderij gelegen in Courthézon, genaamd "La Janasse". Aimé besefte al snel het immense potentieel van dit prachtige gebied en aarzelde niet om nieuwe percelen toe te voegen. Wat ooit begon als 15 hectare, is inmiddels uitgegroeid tot een indrukwekkende 90 hectare. In 1991 trad Christophe Sabon toe tot het team van zijn vader, en tien jaar later sloot zijn zus Isabelle zich bij hen aan. Vanwege de versnipperde structuur, bestaande uit meer dan zestig percelen, is Domaine de La Janasse een mozaïek van terroirs geworden. Deze diversiteit aan terroirs zorgt voor een opmerkelijke complexiteit in de assemblages en heeft geleid tot speciale cuvées zoals Chaupin, Les Garrigues, Terre d’Argile en Terre de Bussières. In slechts enkele jaren is La Janasse uitgegroeid tot een juweeltje in Châteauneuf-du-Pape.

  • Herkomst: Rhône, Frankrijk
  • Druivensoort: 95% Grenache met 5% Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, complex, elegant
  • Houdbaarheid: 2035
  • Vinificatie: Handmatige oogst en zeer lange fermentatie (3 jaar)
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux wijnglas
  • Lekker bij: Zie omschrijving / info
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »