Didier Dagueneau Buisson-Renard 2015(1,5l)
€295,00

Didier Dagueneau Buisson-Renard 2015(1,5l)

Wereldwijd erkend als een van de beste wijnmakers van Pouilly Fumé. Toveren met Sauvignon Blanc noemen wij het. Atypisch en verbazingwekkend. Vergeet wat je je voorstelde bij Pouilly Fumé. In Magnum ...Meer informatie
  • Merk:Didier Dagueneau
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:2-5 dagen - vanuit geklimatiseerde kelder

Toevoegen aan winkelwagen

Domein Didier Dagueneau Buisson Renard 2015 MAGNUM

Het domein van Didier Dagueneau, wereldwijdbekend als één van de beste wijnproducenten van Pouilly-Fumé, is gelegen in een klein dorpje in Saint-Andelain. Didier Daguenau stond bekend voor zijn Sauvignon Blanc wijnen, zoals o.a de cuvées En Chailloux, Buisson-Renard, Pur Sang en Silex. Hij was op zijn minst atypisch te noemen en experimenteerde graag. Veel van zijn wijnen zijn bedoeld om te bewaren en sommigen hebben een duidelijke invloed van hout, iets wat ongewoon is voor deze appellatie en druivensoort. In 2008 overleed Didier Dagueneau door een vliegtuigongeval. Sindsdien staan zijn kinderen, Charlotte en Benjamin, aan het roer. Ondertussen worden ongeveer 12,30 ha aan wijngaarden verbouwd. Kenmerkend voor het domein zijn de extreem lage rendementen, vinificatie op hout en het feit dat alles biologisch geschiedt.

Deze Buisson Renard is afkomstig van een perceelselectie van Sauvignon Blanc geplant op een vuurstenen terroir. Oorspronkelijk heette het perceel Buisson Mesnard, maar proevers hebben de naam Buisson Renard in hun gids genoteerd en het was met veel plezier dat Didier Dagueneau besloot om deze cuvée, gebaseerd op een legende, te hernoemen naar Buisson Renard.

Deze wijn is zeker de brutaalste en meest fruitige van het assortiment, hij biedt prachtige aroma's van gekonfijte citrusvruchten, exotisch fruit en een buitengewone minerale ondersteuning.

 

  • Herkomst: Loire in Frankrijk
  • Druivensoort: Sauvignon Blanc
  • Inhoud: 150 CL
  • Smaaktype: Krachtige Sauvignon Blanc met houtrijping
  • Houdbaarheid: 2035
  • Vinificatie: Sigaarvormige eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 12 tot 16 graden
  • Glasadvies: Groot Bordeauxglas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »