Famiglia Cotarella Montiano 2017
€49,50

Famiglia Cotarella Montiano 2017

Wat een krachtpatser deze Merlot uit Lazio. Niet de meeste bekende wijnstreek van Italië maar oh zo bijzonder. Exclusief voor Nederland bij wijnig.nl. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Famiglia Cotarella Montiano 2017, Lazio, Italië

Lazio Merlot Montiano di Falesco werd geboren in wijngaarden gelegen op de heuvels van de gemeenten Montefiascone en Castiglione in Teverina.

Het wordt geproduceerd met pure Merlot-druiven, geoogst in de eerste week van september, vervolgens gedurende 15 dagen gemacereerd op de schillen met tal van ponsen. Na de alcoholische gisting in staal en de malolactische gisting die volledig in barriques wordt uitgevoerd, rijpt de wijn in nieuwe Allier- en Troncais-barriques gedurende 12 maanden voordat hij wordt gebotteld.

Montiano is een wijn met een diep robijnrode kleur. Het boeket is erg breed, met heerlijke vanilletonen, hints van klein rood fruit, tonen van jam en nuances van zoete kruiden. In de mond is het rond en zacht, zeer elegant van smaak, met een grote en aangenaam smakende lengte.

Robert Parker: "Het Cotarella Montiano project is een vloeiend, steeds veranderend programma dat met elke opeenvolgende jaargang meer focus en intensiteit toevoegt. De Falesco Famiglia Cotarella 2017 Montiano (een gevierde expressie van Merlot) is levendig en kruidig met onmiddellijke verticale lift en donker fruit intensiteit. De druiven zijn afkomstig van twee locaties, een met kleigrond en een met vulkanische grond, zodat je texturele structuur en aromatische lift in deze slimme mix krijgt. De druiven worden met de hand geselecteerd, druif voor druif, op de sorteertafel. De wijn geurt naar donker fruit en bramen met een vleugje munt in de afdronk. Kortom, dit is een geweldige fles.

James Suckling: "Zoveel gaande hier met ouvertures van bramen, donkere kersen en fijnere, kruidigere tonen van saffraan, paprika en gedroogde kruidnagel. Uitstekende kalmte voor een jaargang als 2017. De resoluutheid van de tannines temt het wilde donkere fruit hier en geeft een duidelijke indicatie van rijpheid, maar ook structuur en finesse.

 

  • Herkomst: Montefiascone, Lazio, Italië
  • Druivensoort: Merlot
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, complex
  • Houdbaarheid: 25 jaar minimaal
  • Vinificatie: langzaam gegist, lang schil en mostcontact, houtgelagerd
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: stevig vlees, en gebraad, gegrild rood vlees, ook als digestiefwijn heerlijk op zichzelf
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »