Cos d'Estournel Cos d'Estournel Blanc 2021
€225,00

Cos d'Estournel Cos d'Estournel Blanc 2021

Ontdek de verfijnde elegantie van Cos d'Estournel Blanc 2021, een meesterwerk van balans en aroma's. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Cos d’Estournel Cos d’Estournel Blanc 2021

Een Uitmuntende witte Bordeaux uit Médoc

De Cos d’Estournel Blanc 2021 is een icoon van verfijning en elegantie uit de Médoc-regio in Frankrijk. Deze witte wijn, een meesterlijke blend van 71% Sauvignon Blanc en 29% Sémillon, weerspiegelt de unieke terroir en expertise van het gerenommeerde wijnhuis Cos d'Estournel. De wijn onderscheidt zich door zijn complexiteit en harmonieuze samensmelting van aroma's.

Proefnotities onthullen een boeiende melange van witte perzik, roos, bergamot, en citroen, geaccentueerd door een subtiele hint van vuursteen. Deze elementen werken samen om een volle, indrukwekkende smaaksensatie te creëren die de kenner zeker zal waarderen. De Blanc 2021 staat bekend om zijn opmerkelijke energie en rijkdom aan smaken. Dit maakt het niet alleen een fantastische keuze voor speciale gelegenheden, maar ook een veelzijdige partner voor diverse culinaire combinaties.

Onderscheidingen:

James Suckling: 95 punten

Robert Parker: 94 punten

Wine Spectator: 93 punten

Luca Maroni: 92 punten

Eten dat Goed Past: Ideaal bij schaal- en schelpdieren, gegrilde visgerechten en romige kazen. Een perfecte begeleider van een verfijnde culinaire ervaring.

Over het Wijnhuis:

Louis Gaspard d'Estournel had een onwrikbaar geloof in de mogelijkheden van zijn wijnstokken en was continu bezig zijn wijngaard uit te breiden, waarbij hij geleidelijk de meest voortreffelijke percelen op de Cos-heuvel wist te bemachtigen.

Vandaag de dag strekt de wijngaard zich uit over 100 hectare. Cabernet Sauvignon vormt het grootste deel van dit exquise lappendeken van percelen, beslaand tweederde van het gebied, terwijl een kleiner gedeelte is toegewezen aan Merlot en een nog kleiner deel aan Cabernet Franc en Petit Verdot. Verspreid tussen de wijnstokken van het domein, die gemiddeld 45 jaar oud zijn, staan enkele buitengewoon waardevolle exemplaren die als hoeders van het erfgoed van de wijngaard fungeren. Sommige van de oudste wijnstokken gaan terug tot het begin van de 20e eeuw. Ze blijven voortbestaan en halen voedingsstoffen uit de diepste lagen van de aarde. Hun druiven verlenen diepte en structuur aan de wijnen van Cos d'Estournel, wat de unieke complexiteit van de bodem van de wijngaard illustreert. De druiven van deze volwassen planten worden vermengd met die van hun jongere soortgenoten om de Grand Vin van Cos d'Estournel te creëren. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken waarvan de druiven worden gebruikt voor de eerste wijn van het landgoed is 55 jaar.

  • Herkomst: Bordeaux, Frankrijk
  • Druivensoort: Sauvignon Blanc 71%, Sémillon 29%
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rijk, Complex, Fruitig
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel met moderne technieken
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: schaal- en schelpdieren, gegrilde visgerechten en romige kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »