Conte Leopardi Castelverde Verdicchio dei Castelli di Jesi Superiore 2022
€10,75

Conte Leopardi Castelverde Verdicchio dei Castelli di Jesi Superiore 2022

Geniet van de tijdloze elegantie van de Conte Leopardi Castelverde Verdicchio. Een harmonieuze witte wijn die de Italiaanse traditie en moderne verfijning samenbrengt. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Conte Leopardi Castelverde Verdicchio dei Castelli di Jesi Superiore 2022

Verfijnde Italiaanse witte wijn uit de heuvels van Marche.

De Conte Leopardi Castelverde Verdicchio dei Castelli di Jesi Superiore 2022 is een sublieme witte wijn die de rijke traditie van Italiaanse wijnbouw belichaamt. Uit de betoverende heuvels van Marche komt deze exclusieve Verdicchio, gemaakt van 100% Verdicchio-druiven die met de hand zijn geoogst en met zorg zijn geselecteerd. De wijn toont een heldere strogele kleur in het glas en biedt een complex boeket van bloemen, citrus en hints van amandel.

De vinificatie van deze wijn is een meesterwerk op zich. Na een zachte persing ondergaan de druiven een langzame fermentatie bij gecontroleerde temperaturen om de aromatische intensiteit te behouden. De wijn rijpt vervolgens op de fijne droesem, wat zorgt voor extra textuur en diepte.

De Conte Leopardi Verdicchio heeft een verfijnde smaak die de frisheid van groene appel en citroen combineert met een subtiele mineraliteit. Het mondgevoel is vol en zijdezacht, met een levendige zuurgraad die zorgt voor een langdurige en elegante afdronk.

Deze Verdicchio dei Castelli di Jesi Superiore 2022 belichaamt de essentie van Italiaanse elegantie en vakmanschap. Het is een uitstekende aanvulling op verfijnde gerechten en staat bekend om zijn vermogen om gerechten te verbeteren met zeevruchten, gegrilde groenten en lichte pastagerechten.

Proefnotitie:

Geniet van een uitgebalanceerde Verdicchio met verfrissende tonen van groene appel, citroen en een vleugje amandel. Levendige zuurgraad en een zijdezachte textuur leiden tot een elegante afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Luca Maroni: 93 punten

Eten dat goed past:

Combineer deze Verdicchio met zeevruchten, gegrilde groenten en lichte pastagerechten voor een smaakvolle ervaring.

Over het wijnhuis:

Conte Leopardi is een gerenommeerd Italiaans wijnhuis dat zijn naam ontleent aan de rijke geschiedenis van de familie Leopardi. Met een toewijding aan traditionele wijnbereidingstechnieken en een passie voor innovatie, brengt Conte Leopardi wijnen voort die de essentie van Italië vastleggen.

De Conte Leopardi Castelverde Verdicchio dei Castelli di Jesi Superiore 2022 is een eerbetoon aan de Italiaanse wijntraditie en belichaamt de unieke kenmerken van de Verdicchio-druif in een prachtige fles. Geniet van dit meesterwerk en laat je zintuigen reizen naar de heuvels van Marche, waar passie en vakmanschap samenkomen. Bestel nu op www.wijnig.nl en ontdek de wereld van Italiaanse wijn.

  • Herkomst: Italië / Marche / Castelli di Jesi
  • Druivensoort: Verdicchio
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Droog, elegant
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: Langzame fermentatie en rijping op fijne droesem
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Witte wijnglas
  • Lekker bij: Combineer deze Verdicchio met zeevruchten, gegrilde groenten en lichte pastagerechten voor een smaakvolle ervaring.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »