Château d’Aussières Corbières 2019
€37,95

Château d’Aussières Corbières 2019

Château d’Aussières Corbières 2019 is een rijke rode wijn met complexe lagen van Syrah, Carignan, Mourvèdre, en Grenache. Vol fruitig karakter en een subtiele kruidigheid maken dit een onvergetelijke keuze voor wijnliefhebbers. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château d’Aussières Corbières 2019

Elegante Rode Wijn uit Corbières door Château d’Aussières

Château d’Aussières Corbières 2019 is een toonaangevende rode wijn die de rijke traditie van het gerenommeerde wijnhuis Château d’Aussières weerspiegelt. Deze wijn, geproduceerd in de Corbières-regio van Frankrijk, is een prachtige blend van Syrah (52%), Carignan (20%), Mourvèdre (19%), en Grenache (9%).

Deze cuvée is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde druiven die met precisie zijn geoogst en met vakmanschap zijn gevinifieerd. De wijn vertoont een diepe robijnrode kleur en biedt een verleidelijke neus van rijpe bessen, kruiden en subtiele houttonen.

Op het gehemelte onthult Château d’Aussières Corbières 2019 een harmonieuze balans tussen fruitige expressie en elegante structuur. De zijdezachte tannines leiden naar een lange, aangename afdronk. Deze wijn bereikt zijn hoogtepunt in 2019 en belooft een excellente ervaring voor degenen die op zoek zijn naar een geraffineerde rode wijn.

Proefnotitie:

De Château d’Aussières Corbières 2019 opent met levendige tonen van zwarte bessen, aangevuld met subtiele hints van kruiden en een vleugje vanille. Het mondgevoel is soepel en zijdeachtig, met een prachtige integratie van fruitige smaken en een goed gestructureerd tannineprofiel.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Wine Spectator: 91 punten

Robert Parker: 90 punten

Eten dat goed past:

Château d’Aussières Corbières 2019 is de ideale metgezel voor gegrild rood vlees, lamsvlees en rijpe kazen. De evenwichtige structuur en levendige smaken zorgen voor een perfecte pairing met gastronomische gerechten.

Over het wijnhuis:

Château d’Aussières, één van de Domaines Barons de Rothschild, gelegen in de pittoreske Corbières-regio van Zuid-Frankrijk, heeft een lange geschiedenis van wijnproductie en staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en traditie. Met een combinatie van moderne technieken en respect voor het land, creëert het wijnhuis wijnen van uitzonderlijke klasse en karakter.

  • Herkomst: Corbières, Frankrijk
  • Druivensoort: Syrah 52%, Carignan 20%, Mourvèdre 19%, Grenache 9%
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: gegrild rood vlees, lamsvlees en rijpe kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »