Château Bellefont-Belcier Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) 2019
€79,95

Château Bellefont-Belcier Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) 2019

Aroma's van gesteente op de voorgrond, de neus gaat dan naar de bloemige kant voordat de rode bessen en het zoethout hun intrede doen. Smaken van wilde framboos, chocolade, walnoot en paddenstoelen. Gepolijste en pittige tannines, fijn, krachtig. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château Bellefont-Belcier Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) 2019

65% MERLOT - 20 % CABERNET FRANC - 15% CABERNET SAUVIGNON

VINIFICATIE
Zorgvuldige selectie en "vinfication intégrale".
De oogstdata variëren per oogstjaar en wij passen ons oogstplan aan tot op het perceel of zelfs tot op het perceel op basis van de optimale rijpheid van de bessen. Ons team bepaalt wanneer er geoogst moet worden door een combinatie van verschillende fysiologische en subjectieve criteria, en zelfs het proeven van de bessen met de mond is een belangrijke stap in het besluitvormingsproces. Ons team selecteert pas de avond tevoren met de hand welk perceelblok wordt geplukt.

Na een nauwgezet selectieproces op de wijnstokken en in de wijnmakerij worden de gesorteerde druiven in betonnen tanks gedaan. De gisting gebeurt zonder toevoeging van zwavel, een minimale dosis wordt aan het einde van de rijping toegevoegd.

RIJPING
Rijping in vaten
Het rijpingsproces duurt 30 dagen, waarbij een zachte extractie wordt toegepast met duiven in de tank en roeren in het vat. De sappen worden dagelijks geproefd om de expressie van ons fruit te beschermen. Deze proeverijen stellen ons in staat de dag te bepalen voor het aflopen en persen van de druivendraf. Het verkregen sap wordt vervolgens in vaten gedaan voor de malolactische gisting.

De Château Bellefont-Belcier wijnen rijpen 15 tot 18 maanden in dezelfde vaten bij een constante temperatuur in onze wijnkelder. Afhankelijk van het oogstjaar varieert het aandeel nieuw eikenhout van 20 tot 30%, voor het overige worden 1 en 2 jaar oude vaten gebruikt.

Na de rijping worden de wijnen op het Château gebotteld.

HET LANDGOED
Ontstaan aan het eind van de 18e eeuw
Het landgoed Bellefont-Belcier, dat aan het eind van de 18e eeuw werd gesticht, is prachtig gelegen op de zuidhellingen van Saint-Emilion, naast Château Pavie, Château Larcis-Ducasse en Château Tertre Roteboeuf.

Château Bellefont-Belcier behoorde oorspronkelijk toe aan een zeer machtige Bordeaux-familie: aan het eind van de 18e eeuw had graaf Louis-François de Belcier eerst de wijngaard gesticht en vervolgens bouwde hij aan het begin van de 19e eeuw het Château dat hij Bellefont noemde (Belle Fontaine betekent 'mooie fontein' en is een verwijzing naar de talrijke bronnen die op de helling verborgen liggen en waarin de wijnstokken hun wortels leggen).

Het kasteel kwam eind 19e eeuw in handen van de familie Faure. In die tijd werd de wijngaard een van de speerpunten van de Bordeaux-wijnstreek en won vele prijzen (waaronder de enige gouden medaille voor Bordeaux-wijnen op het concours van Parijs in 1892). Het was ook in die periode dat de wijngaard en de wijnmakerij werden geherstructureerd door een van de zonen van Pierre Faure, een landbouwkundige die het beroemde ronde kuiphuis ontwierp dat sindsdien intact is gebleven en een van de juwelen in de kroon van het landgoed is.

In 1994 werden grote herstructureringswerkzaamheden in de wijngaard uitgevoerd. Château Bellefont-Belcier werd in 2006 geclassificeerd als Grand Cru Classé.

TERROIR
Zuidelijke hellingen Saint-Emilion
Château Bellefont-Belcier is ideaal gelegen op de zuidhellingen van Saint-Laurent-des-Combes in het gebied van de appellation Saint-Émilion Grand Cru. De wijngaard strekt zich uit over 13,5 hectare aan één stuk. Hij is verdeeld in drie verschillende gebieden: het kalksteenplateau, de zuidhelling klei-kalksteen, de klei-zandige percelen.

Op deze verschillende grondsoorten vinden we de drie rode druivenrassen van Bordeaux in de volgende verhouding: 72% Merlot, 17% Cabernet Franc en 11% Cabernet Sauvignon verdeeld over 28 percelen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ongeveer 35 jaar.

 

  • Herkomst: Saint-Émilion, Frankrijk
  • Druivensoort: 65% Merlot - 20 % Cabernet Franc - 15% Cabernet Sauvignon
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, Krachtig, Complex, Gestructureerd
  • Houdbaarheid: 20 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »