Château de la Gardine Vacqueyras 2021
€22,95

Château de la Gardine Vacqueyras 2021

Geniet van de rijke smaken van Brunel de la Gardine Vacqueyras 2021. Deze ambachtelijke wijn onthult de harmonie van Grenache, Syrah en Mourvèdre druiven, gekweekt op het beroemde Domaine de la Gardine. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Brunel de la Gardine Vacqueyras 2021

Een Verfijnde Uitdrukking van Vacqueyras Terroir

Brunel de la Gardine Vacqueyras 2021 is een voortreffelijke wijn die het vakmanschap van Domaine de la Gardine vertegenwoordigt. Gelegen in het prestigieuze Vacqueyras-terroir, weerspiegelt deze wijn de harmonie tussen de druivensoorten Grenache, Syrah en Mourvèdre. De zorgvuldige selectie van de beste druiven en de expertise van het wijnhuis resulteren in een wijn die de complexiteit van het terroir tot uiting brengt.

De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd voordat ze een gecontroleerde fermentatie ondergaan. Deze wijn wordt op traditionele wijze gevinifieerd, waarbij respect voor het terroir en de druiven centraal staat.

Proefnotitie:

Brunel de la Gardine Vacqueyras 2021 opent met verleidelijke aroma's van rijpe bessen en hints van kruiden. Het gehemelte wordt omhuld met fluweelzachte tannines en complexe lagen van rood fruit, zwarte peper en een vleugje leer. De afdronk is lang en zijdezacht.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Luca Maroni: 93 punten

Eten dat goed past:

Deze wijn komt prachtig tot zijn recht bij gegrild rood vlees, kruidige stoofschotels en rijpe kazen. De rijke smaken en stevige structuur maken het een ideale metgezel voor hartige gerechten.

Over het wijnhuis:

Domaine de la Gardine heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1945. Gelegen in het hart van de Rhône-vallei, belichaamt het wijnhuis de passie voor terroir en traditie. De toewijding aan kwaliteit heeft geleid tot een reeks van bekroonde wijnen die de essentie van het Zuid-Franse karakter vastleggen.

De Brunel de la Gardine Vacqueyras 2021 is een meesterwerk van Domaine de la Gardine en belichaamt de essentie van het Vacqueyras-terroir. Geniet van een wijn die de zintuigen prikkelt en een eerbetoon is aan de rijke wijntraditie van Zuid-Frankrijk. Bestel nu op www.wijnig.nl en ervaar de harmonie van Grenache, Syrah en Mourvèdre in elke slok.

  • Herkomst: Vacqueyras, Rhône, Frankrijk
  • Druivensoort: Grenache, Mourvèdre, Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol krachtig, genuanceerd
  • Houdbaarheid: 5-10 jaar
  • Vinificatie: Traditionele vinificatie
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Groot, bolvormig wijnglas
  • Lekker bij: Deze wijn komt prachtig tot zijn recht bij gegrild rood vlees, kruidige stoofschotels en rijpe kazen. De rijke smaken en stevige structuur maken het een ideale metgezel voor hartige gerechten.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »