Marc Hébrart
Maison Marc Hébrart
Champagnehuis Marc Hébrart is een typisch geval van een Grower Champagne. Dat wil zeggen dat de wijnen gemaakt worden van uitsluitend druiven van eigen wijngaarden. Het bedrijf beschikt over 15 hectare en maakt al champagne sinds 1964. In 1997 ging pater familias Marc Hébrart met pensioen en gaf hij het stokje door aan zoonlief Jean-Paul, die al sinds 1983 op 19-jarige leeftijd betrokken was bij het maken van de wijnen. Jean-Paul is getrouwd met Isabelle Diebolt van het nabijgelegen champagnehuis Diebolt-Vallois uit Cramant. Beiden bestieren zij hun eigen familiedomein onafhankelijk van elkaar.
Artisanale wijnmaker
Jean-Paul Hébrart is een artisanale wijnmaker om in de gaten te houden. Doordat hij eigen baas is, kan hij bij elke oogst de juiste keuzes maken om de beste wijnen te maken van zijn terroir. Ieder plot wordt apart gevinifieerd en elke wijn wordt vooraf als stille wijn en als champagne geproefd en gekeurd door een deskundig panel.
De champagnes van Hébrart kennen een sterke evolutie in de afgelopen jaren en worden steeds meer opgepikt door de internationale pers en de wijngidsen. Jancis Robinson noemde hen de ontdekking van 2018. Robert Parker geeft geen enkele van zijn champagnes minder dan 90 punten. In de recent uitgekomen Champagne Guide 2020-2021 scoort geen enkele champagne onder de 92 punten. De betaalbare “Mes Favorites” zelfs 96P.
Ook de beste restaurants ter wereld werken met zijn champagnes. Pierre Gagnaire, 11 Madison, de Librije en nog veel meer.
Eigen import door Wijnig.nl
Wijnig.nl is de exclusieve invoerder voor Nederland en daar zijn we trots op. Door het rechtstreekse lijntje kunnen wij deze topchampagnes aanbieden aan strakke prijzen zodat dit pure genot voor iedereen bereikbaar is.
URL:
https://www.facebook.com/champagnehebrart