Brigaldara
Valpolicella Classico Brigaldara is een fijne robijnrode Valpolicella van het huis Brigaldara uit Veneto. Twee jaar houtlagering zorgt voor een prachtige ingetogen wijn met jetset allure. De Corvina en Corvinone druiven worden pas in de tweede helft van oktober geplukt voor zoveel mogelijk suikers en aroma's in de druiven. Rondello en Sangiovese druiven van het landgoed completeren de melange, met wat Molinara. De wijnmakers zoeken naar de optimale balans tussen fruitige wijn en de kracht van het land. Deze Valpolicella komt van het landgoed La Brigaldara bij het gehucht San Floriano, in de buurt van Verano, Italië. Dit is het land van de truffels, de olijfbomen en natuurlijk waar het drogen van druiven in de open lucht is uitgevonden. De wijnmakerij is dan ook bijzonder, met een bovenverdieping van de boerderij ingericht als droogruimte voor de Amarone druiventrossen. Waar de traditie op de eerste etage de overhand heeft, zo heeft de begane grond juist een modern tintje. Want daar staan schitterende RVS cuves om de Valpolicella in te laten vergisten en rijpen. De Valpolicella Classico rijpt alleen in de cuves, niet op eiken. En dat terwijl de smaak toch echt houtinvloeden lijkt te hebben, mooi gedaan door de kundige wijnmaker van Brigaldara.
Wijn Brigaldara
Het bewijs dat Italiaanse wijn zacht en fruitig kan zijn. In de geur en smaak maken kers, aardbei, en framboos een dansje. Maar tegelijk ook voldoende structuur om er lekker bij te eten. Een prettig glas waarin voldoende te ontdekken is. De koning uit Veneto; de Amarone. Fruit zoals kersen en bramen maar ook kaneel, bloemen, kruiden en zoethout zijn enkele van de vele geuren en smaken die uit het glas springen. Complexe en uitgebalanceerde (eet)wijn.