Albert Bichot Pouilly-Fuissé 2021
€43,25

Albert Bichot Pouilly-Fuissé 2021

De Albert Bichot Pouilly-Fuissé 2021 is een sublieme witte wijn uit de Bourgogne. Met zijn frisse aroma's en verfijnde smaak is dit een perfecte keuze voor liefhebbers van elegante Chardonnay. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Albert Bichot Pouilly-Fuissé 2021

Een Franse schat uit de Bourgogne

De Albert Bichot Pouilly-Fuissé 2021 is een schitterende witte wijn die de schoonheid en elegantie van de Bourgogne-regio belichaamt. Dit wijnhuis, Domaine Albert Bichot, staat bekend om zijn toewijding aan het produceren van hoogwaardige wijnen, en deze Pouilly-Fuissé is daar geen uitzondering op.

De druiven voor deze wijn worden met zorg met de hand geplukt van de kalksteenrijke heuvels van de Pouilly-Fuissé regio. Deze 100% Chardonnay wijn uit het uitstekende jaar 2021 wordt vervolgens met veel precisie gevinifieerd om de pure expressie van de druif te behouden.

In het glas onthult de Albert Bichot Pouilly-Fuissé 2021 een prachtige bleekgouden kleur. Het bouquet is intens en gevarieerd, met aroma's van witte bloemen, citrus en een vleugje vanille. De smaak is verfijnd en evenwichtig, met een frisse mineraliteit en subtiele hints van geroosterde amandelen.

Deze wijn is een uitstekend voorbeeld van een klassieke Bourgondische Chardonnay, en het is perfect om te genieten bij een breed scala aan gerechten. Of je nu kiest voor gegrilde vis, romige pasta, of kip met champignons, deze Pouilly-Fuissé zal je smaakpapillen verwennen.

Proefnotitie:

Kleur: Bleekgoud

Neus: Witte bloemen, citrus, vanille

Smaak: Fris, evenwichtig, mineralig, geroosterde amandelen

Onderscheidingen:

93 punten - James Suckling

91 punten - Robert Parker's Wine Advocate

90 punten - Wine Spectator

92 punten - Luca Maroni

Eten dat goed past:

Deze Pouilly-Fuissé is een uitstekende keuze bij gegrilde vis, romige pasta, kip met champignons of een kaasplateau met zachte kazen zoals Brie. Het versterkt de smaken van gerechten met zijn frisheid en elegantie.

Over het wijnhuis:

Domaine Albert Bichot is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de Bourgogne, Frankrijk. Met meer dan 6 generaties aan ervaring is het wijnhuis toegewijd aan het produceren van topkwaliteit wijnen die de rijke terroir van de Bourgogne weerspiegelen. Hun passie voor wijn maken en strenge selectie van druiven resulteren in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: elegant complex
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Zie omschrijving / info
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »