Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC 2013
€13,50 €10,99

Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC 2013

Robijnrode wijn geurt heerlijk naar rijpe kersen, bosbessen, chocolade en wat kruiden zoals kaneel en vanille. Smaken van donker rijp fruit en kruiden. Een mooie, zachte, volle en stevige wijn met een lange afdronk. ...Meer informatie
  • Artikelnummer:KP-25-3 / D
  • Beschikbaarheid: Tijdelijk niet voorradig, mail ons op info@wijnig.nl

Tijdelijk niet voorradig, mail ons op info@wijnig.nl

Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC 2013

Cantine Giacomo Montresor

Deze, oorspronkelijk Franse, familie kent een geschiedenis  van wijnmaken die meer dan 200 jaar terug gaat. Eerst in Frankrijk en later, toen begin 19e eeuw, een gedeelte van de familie naar Italië vertrok en zich in de buurt van Garda-meer in de Veneto-regio vestigde en daar begon met hun favoriete bezigheid: het maken van wijn. Ripasso letterlijk betekent Ripasso gepasseerd. In de wereld van wijn betekent het dat Ripasso verkregen wordt door aan de Valpolicellawijn schillen van de Amarone toe te voegen, zodat er een tweede gisting ontstaat. De Valpolicella krijgt hierdoor een hoger alcoholpercentage en meer smaak en body.

Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC 2013
In de omgeving van Verona liggen de wijngaarden van de DOC Valpolicelle. Hier worden wijnen gemaakt die overwegend van de corvina-druif worden gemaakt. Ook worden er vaak nog rondinella- en molinara-druiven gebruikt. De wijnen uit Vaplolicella kenmerken zich door een lichte en fruitige smaak met vaak een relatief hoge zuurgraad. Wijnen afkomstig uit de heuvels van Valpolicella zijn voller.


Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC en gerechten
Gegrild vlees, stoofpot, stevige pastagerechten en harde stevige kazen

  • Herkomst: Italië - Veneto
  • Druivensoort: Corvina - Rondinella - Molinara
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: vol krachtig
  • Houdbaarheid: 0-10 jaar
  • Vinificatie: 60% Corvina, 30% Rondinella en 10% Molinara. Ripasso: Tweede gisting door toevoeging van de schillen van de Amarone wijnen
  • Serveertemperatuur: 16-18 ºC
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: gegrild vlees, stoofpot, stevige pastagerechten en harde stevige kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Lennert Geplaatst op 27 Januari 2016 at 12:54

Ik durfde nooit Italiaanse wijnen te kopen omdat ik niet van die tannines houd. Toen heeft een vriend mij ooit een fles Amarone gegeven, wow, maar die zijn prijzig... Ik las dat Ripasso lijkt op Amarone en eigenlijk een lichtere variant daarvan is. Deze bij Wijnig geprobeerd en die is top! Vol en zacht, met rijp zwart fruit. De omschrijving klopte helemaal, lekker!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen