Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC 2014
€13,50 €10,99

Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC 2014

Robijnrode wijn geurt heerlijk naar rijpe kersen, bosbessen, chocolade en wat kruiden zoals kaneel en vanille. Smaken van donker rijp fruit en kruiden. Een mooie, zachte, volle en stevige wijn met een lange afdronk. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Tijdelijk niet voorradig, mail ons op info@wijnig.nl

Tijdelijk niet voorradig, mail ons op info@wijnig.nl

Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC 2014
Deze, oorspronkelijk Franse, familie kent een geschiedenis  van wijnmaken die meer dan 200 jaar terug gaat. Eerst in Frankrijk en later, toen begin 19e eeuw, een gedeelte van de familie naar Italië vertrok en zich in de buurt van Garda-meer in de Veneto-regio vestigde en daar begon met hun favoriete bezigheid: het maken van wijn. Ripasso letterlijk betekent Ripasso gepasseerd. In de wereld van wijn betekent het dat Ripasso verkregen wordt door aan de Valpolicellawijn schillen van de Amarone toe te voegen, zodat er een tweede gisting ontstaat. De Valpolicella krijgt hierdoor een hoger alcoholpercentage en meer smaak en body.

Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC 2014
In de omgeving van Verona liggen de wijngaarden van de DOC Valpolicelle. Hier worden wijnen gemaakt die overwegend van de corvina-druif worden gemaakt. Ook worden er vaak nog rondinella- en molinara-druiven gebruikt. De wijnen uit Vaplolicella kenmerken zich door een lichte en fruitige smaak met vaak een relatief hoge zuurgraad. Wijnen afkomstig uit de heuvels van Valpolicella zijn voller.

Valpolicella Ripasso Montresor Capitel della Crosara DOC en gerechten
Gegrild vlees, stoofpot, stevige pastagerechten en harde stevige kazen

  • Herkomst: Italie, Veneto
  • Druivensoort: Corvina, Rondinella en Molinara
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtig
  • Houdbaarheid: 0-6 jaar
  • Vinificatie: 60% Corvina, 30% Rondinella en 10 % Molinara tweede gisting door toevoeging van de schillen van de Amarone wijnen
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: gegrild vlees, stoofpot, vlees van de bbq en stevige harde kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen