Pesquera Tinto Pesquera Reserva Especial 2010 TOP RESERVA!
€41,95

Pesquera Tinto Pesquera Reserva Especial 2010

Tinto Pesquera 'Reserva' 2015, uit de Ribera del Duero. Een prachtige 100% tempranillo van de topwijngaarden van Pesquera. Complexe aromatische wijn. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Tinto Pesquera Reserva Especial 2010


De streek Ribera del Duero wordt gezien als een van de meest spannende wijnregio van Spanje. Deze buitengewoon geschikte streek voor het produceren van topwijnen (vanwege het klimaat en de ondergrond), kent een aantal sublieme regios die op hogere en koelere vlakten liggen. Pesquera is de wijn die deze streek beroemd heeft gemaakt. Zonder enige twijfel is Pesquera de meest indrukwekkende wijn van de regio.Alejandro Fernandez is een man die zijn dromen op wijngebied tot werkelijkheid heeft gemaakt. Sinds 1972 heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero. De eerste jaren waren zwaar. Alejandro Fernandez bleef in zijn droom geloven. Hij vocht tegen vastgeroeste land- en wijnbouwpatronen, werd vaak voor gek verklaard, maar hij zette door. De tijd gaf hem gelijk. Nu bezit het wijnhuis meer dan 200 hectaren aan top wijngaarden. Deze liggen verspreid, sommige op kiezelachtige terrassen, andere op de hoogvlaktes zoals de Lano Santiago, 1.000 meter boven de zeespiegel. Al deze percelen met hun heel eigen karakteristieken dragen bij aan de complexiteit van de wereldberoemde Pesquera wijnen. Alle wijngaarden zijn beplant met de koningin van de druiven de tempranillo, de specialiteit van Alejandro. Kenmerkend voor de stijl van Pesquera, is dat het hout extra complexiteit aan de wijn geeft zonder daarbij het fruit te onderdrukken. De bodem van de streek is gevormd door de Duero rivier, duizenden jaren lang. Het bestaat uit lagen alluviaal zand en kiezels op een ondergrond van klei en kalksteen. Een ideale, goed gedraineerde grond voor topwijnen.

Tinto Pesquera Reserva Especial 2010


De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27 graden zonder toevoeging van externe gistcellen. Pas na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust dan eerst 20 dagen in RVS tanks en wordt vervolgens overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De 'reserva' verblijft 24 maanden op hout en 6 maanden op fles.

De kleur is donkerrood met een gloed van violet. Hints van bosvruchten en mineralen. Aroma van bessen, bramen en een vleug vanille, chocolade en koffiebonen. Resultaat is een complexe fantastische Tempranillo!

Tinto Pesquera Reserva Especial 2010
Gegrild vlees en stevige harde kazen. Pasta met vlees en wildgerechten.

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »