Tinto Pesquera 'Reserva' 2012 93/100 Parker
€34,99 €29,99

Tinto Pesquera 'Reserva' 2012

Een intens diep gekleurd glas. Een rijke structuur en mooie mondvullend. Veel fruit, bessen, kruiden en een typische vanille toon. Een echte eetwijn! ...Meer informatie
  • Artikelnummer:KP-21-5
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

In winkelwagen

Pesquera 'Reserva' 2012
De streek Ribera del Duero wordt gezien als een van de meest spannende wijnregio’s van Spanje. Deze buitengewoon geschikte streek voor het produceren van topwijnen (vanwege het klimaat en de ondergrond), kent een aantal sublieme regio’s die op hogere en koelere vlakten liggen. Pesquera is de wijn die deze streek beroemd heeft gemaakt. Zonder enige twijfel is Pesquera de meest indrukwekkende wijn van de regio.

Alejandro Fernández is een man die zijn dromen op wijngebied tot werkelijkheid heeft gemaakt. Sinds 1972 heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero. De eerste jaren waren zwaar. Alejandro Fernández bleef in zijn droom geloven. Hij vocht tegen vastgeroeste land- en wijnbouwpatronen, werd vaak voor gek verklaard, maar hij zette door. De tijd gaf hem gelijk. Nu bezit het wijnhuis meer dan 200 hectaren aan topwijngaarden. Deze liggen verspreid, sommige op kiezelachtige terrassen, andere op de hoogvlaktes zoals de LLano Santiago, 1.000 meter boven de zeespiegel. Al deze percelen met hun heel eigen karakteristieken dragen bij aan de complexiteit van de wereldberoemde Pesquera wijnen. Alle wijngaarden zijn beplant met de ‘koningin van de druiven’, de tempranillo, de specialiteit van Alejandro. Kenmerkend voor de stijl van Pesquera, is dat het hout extra complexiteit aan de wijn geeft zonder daarbij het fruit te onderdrukken. De bodem van de streek is gevormd door de Duero rivier, duizenden jaren lang. Het bestaat uit lagen alluviaal zand en kiezels op een ondergrond van klei en kalksteen. Een ideale, goed gedraineerde grond voor topwijnen.

Pesquera 'Reserva' 2012
De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27°C, zonder toevoeging van externe gistcellen. Pas na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust dan eerst 20 dagen in RVS tanks en wordt vervolgens overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De crianza verblijft 18 maanden op hout en 6 maanden op fles.

Pesquera 'Reserva en gerechten
gegrild vlees, stevige harde kazen en wild

pesquera

  • Herkomst: Spanje - Ribera del Duero
  • Druivensoort: Tempranillo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: vol krachtig
  • Houdbaarheid: 5-10 jaar
  • Vinificatie: eikenhout
  • Serveertemperatuur: 16-18 ºC
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: gegrild vlees, stevige harde kazen en wild
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen