Tiefenbrunner Muller Thurgau Feldmarschall 2017
€43,45

Tiefenbrunner Muller Thurgau Feldmarschall 2017

Een zeer bijzondere wijn aanwezig in de mond, licht aromatisch. Duidelijke zuren en frisheid. Een Muller Thurgau met lengte en concentratie. De top uit Zuid-Tirol. ...Meer informatie

Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op [email protected]

Tiefenbrunner Muller Thurgau Feldmarssh 2017
Het huis Tiefenbrunner, met zijn historische vakwerk, ademt de typische gemoedelijke Zuidtiroler sfeer. Buiten op het terras genieten bezoekers van een lekker glaasje wijn. Dat is bij Tiefenbrunner zeker de moeite waard. Men heeft hier een groot assortiment interessante wijnen, van fris wit tot krachtig rood. Bij alle wijnen heeft men zich toegelegd op kwaliteit en op het maken van een wijn die typisch is voor de druif en de wijngaard. Het is vooral Christophe Tiefenbrunnerdie vanaf 1991 de wijngaarden heeft gemoderniseerd en het wijnmaken geperfectioneerd. Hij heeft inmiddels een deel van de pergola’s uit de wijngaarden gerooid. Deze fraaie druivenpriëlen zijn heel typerend voor de streek, maar ze hebben als nadeel dat de druiven niet optimaal in de zon hangen. Tegelijkertijd heeft hij het aantal stokken in de wijngaard opgevoerd, eveneens om de kwaliteit te verhogen. De wijnen komen van 20 hectare eigen wijngaarden en van druiven van enige tientallen hectaren van andere producenten. De productie bestaat hier voor 70% uit witte wijnen, de rest is rood. Voor Alto Adige nogal ongebruikelijk. Bij de meeste wijnboeren ligt het accent op de productie van fruitige, lichte rode wijnen, doorgaans gemaakt voor de Duitse markt. Wit blijkt echter een prima keuze te zijn met het oog op de toekomst. De berghellingen zijn zeer geschikt voor het maken van witte wijnen. Houtrijping wordt hier weinig toegepast. En als de wijn al op hout ligt, dan gaat het meestal om zeer oude grote vaten, die vrijwel geen houtsmaak afgeven. De oogst duurt hier vaak tot in november. Veel wijnliefhebbers zijn zeer gecharmeerd van de frisheid en de elegantie van de wijnen van Tiefenbrunner. Het domein slaagt er in om elke wijn zijn eigen karakter te geven, gebotteld samen met een vleugje frisse berglucht.

 Tiefenbrunner Muller Thurgau 2017
Koude, zuurstofvrije inweking met zachte persing. Vergisting in RVS met gecontroleerde temperatuur, rijping sur lie tot de botteling na zes maanden. Aromatisch fruitig met vlagen appelhuid, witte peer en honing toetsen. Zeer aanwezig in de mond, fris, licht aromatisch en lang aanhoudend. De Tiefenbrunner Feldmarschall, Heeft mooie duidelijke zuren, frisheid, doet denken aan een top-Riesling door zijn lengte en concentratie; geweldige wijn. Beoordeeld met maar liefst 90 Parkerpunten. Enige jaren geleden heeft Tiefenbrunner een wijngaard aangeplant op een bijzondere plek, op een hoogte van maar liefst duizend meter. Op twee wijngaarden in Zwitserland na is dat de hoogste wijngaard in Europa. Deze hoogte levert een wijn op die bijzonder rijk en aromatisch is. De wijn is extra bijzonder, omdat is gekozen voor de Müller-Thurgau-druif, een ras dat niet bekend staat om zijn karaktervolle wijnen.

Tiefenbrunner Muller Thurgau en gerechten
Coquilles , Patrijs met zuurkool, salades en pasta gerechten

Tiefenbrunner Muller Thurgau Feldmarschall

  • Herkomst: Italie
  • Druivensoort: Muller-Thurgau
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en Krachtig
  • Houdbaarheid: 0-4
  • Vinificatie: roestvrij stalen tanks
  • Serveertemperatuur: 8-10
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Coquilles, patrijs met zuurkool, salades en pasta gerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »