Tiefenbrunner Merus Pinot Bianco (Weissburgunder) 2021
€14,50

Tiefenbrunner Merus Pinot Bianco (Weissburgunder) 2021

Deze wijn heeft een stralende lichtgele kleur, een jeugdige frisheid en elegantie. Bloemige, fijne en fruitige tonen van appel en tropische vruchten. De wijn heeft een aangename en frisse opwekkende smaak welke wordt begeleid met een rinse, zilte smaak. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

 Tiefenbrunner Merus Pinot Bianco (Weissburgunder) 2021
 
De wijngaarden waar de druiven voor deze pinot bianco op staan aangeplant bestaat voornamelijk uit krijtgrind en stuwwalgrond in Cortaccia en een zand-alluviale bodem in Magre. Het sap wordt met een gecontroleerde temperatuur gefermenteerd in roestvrijstalen vaten. Daarna volgt een rijping op de lie van vier maanden in betonnen vaten alvorens het sap wordt gebotteld.
 
Het wijnhuis: Tiefenbrunner - Schloss Turmhof

Het huis Tiefenbrunner, met zijn historische vakwerk, ademt de typische gemoedelijke Zuidtiroler sfeer. Het voormalige fort Linticlarus dat op de huidige plek van het Schloss Turmhof stond wordt voor het eerst genoemd in documenten uit 1225. De naam Turmhof wordt sinds 1537 gebruikt. Een nieuwe koers werd ingezet in 1968 door Hilde en Herbert Tiefenbrunner, die begonnen met het bottelen van wijnen die voor consumptie elders dan op het landgoed bestemd waren. Desalniettemin genieten bezoekers, al dan niet op doortocht naar het zonnige zuiden of op de terugweg, ook tegenwoordig buiten op het terras van het Schloss Turmhof van een heerlijk glas wijn. Dat is bij Tiefenbrunner zeker de moeite waard. Men heeft hier een groot assortiment interessante wijnen, van fris wit tot krachtig rood. Bij alle wijnen heeft men zich toegelegd op kwaliteit en op het maken van een wijn die typisch is voor de druif en de wijngaard. Het is vooral Christof Tiefenbrunner, sinds 1983 samen met zijn vrouw Sabine actief is binnen het familiebedrijf, die de wijngaarden heeft gemoderniseerd en het wijnmaken geperfectioneerd. Hij heeft inmiddels een deel van de pergola’s uit de wijngaarden gerooid. Deze fraaie druivenpriëlen zijn heel typerend voor de streek, maar ze hebben als nadeel dat de druiven niet optimaal in de zon hangen. Tegelijkertijd heeft hij het aantal stokken in de wijngaard opgevoerd, eveneens om de kwaliteit te verhogen. De opbrengsten zijn bovendien flink omlaag gegaan. Door alle maatregelen is de totale productie teruggebracht van een miljoen flessen tot zo’n 750.000 jaarlijks. De wijnen komen van 20 ha. eigen wijngaarden en van druiven van enige tientallen hectaren van andere producenten. De productie bestaat hier voor 80% uit witte wijnen, de rest is rood. Voor Alto Adige nogal ongebruikelijk. Bij de meeste wijnboeren ligt het accent op de productie van fruitige, lichte rode wijnen, doorgaans gemaakt voor de Duitse markt. Wit blijkt echter een prima keuze te zijn met het oog op de toekomst. De berghellingen zijn zeer geschikt voor het maken van witte wijnen. Houtrijping wordt hier weinig toegepast. En als de wijn al op hout ligt, dan gaat het meestal om zeer oude grote vaten, die vrijwel geen houtsmaak afgeven. De oogst duurt hier vaak tot in november. Veel wijnliefhebbers zijn zeer gecharmeerd van de frisheid en de elegantie van de wijnen van Tiefenbrunner. Het domein slaagt er in om elke wijn zijn eigen karakter te geven, gebotteld samen met een vleugje frisse berglucht.

Tiefenbrunner Pinot Grigio

  • Herkomst: Italie, Alto Adige
  • Druivensoort: Pinot Bianco (Weissburgunder)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris en Fruitig
  • Houdbaarheid: 0-4
  • Vinificatie: stalen tanks
  • Serveertemperatuur: 8-10
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Wit vlees, lichte gerechten, salades
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »