
Soraighe Valpolicella Ripasso Superiore 2020
In de mond zeer soepel en lang aanhoudend. ...Meer informatie
- Merk:Soraighe
- Artikelnummer:F15
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Soraighe Valpolicella Ripasso Superiore 2020
In de wijngaard
Grondsoort: Heuvels bestaande uit verschillend gekleurde kalkafzettingen en oppervlakken rijk aan stenen en
kalksteen
Wijngaarddichtheid: 4000 wijnstokken / hectare
Opbrengst per hectare: Max 90/100 kwintaal/hectare
Ligging van de wijngaard en blootstelling aan de zon: Terrasvormige wijngaarden
In de kelder
Vinificatie:
a) Vinificatie van verse druiven voor de productie van Valpolicella Classico Superiore: met de hand geoogst.
geoogst, de druiven worden ontsteeld en geperst. Vervolgens worden de bessen en de most in speciale wijntanks gedaan, waar geselecteerde gisten worden geënt om de alcoholische gisting te starten en uit te voeren. Dit gebeurt strikt bij gecontroleerde temperatuur (24-25°C) om alleen de beste delen van de bessen te extraheren, namelijk de fruitigere bestanddelen van de schillen en alleen de delicate van de pitten.
b) Ripasso techniek: deze nieuwe Valpolicella Superiore wordt vervolgens gemacereerd met gegiste vinasse van ingedroogde druiven die eerder werd gebruikt om Recioto of Amarone te maken.
Hierdoor wordt de wijn veel rijker aan geuren en aroma's zodat hij niet meer alleen "Valpolicella
Superiore", maar de vermelding "Ripasso" moet worden toegevoegd.
Filtratie: De wijn wordt slechts gedeeltelijk gefilterd zodat alle aroma's van de druiven beter tot uiting komen.
Eventuele natuurlijke sedimenten in de wijn zijn een extra bewijs van zijn echtheid.
- Herkomst: Valpolicella, Veneto, Italië
- Druivensoort: Corvina, Rondinella, Molinara
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: Vol, gul, krachtig
- Houdbaarheid: 5-8 jaar
- Vinificatie: appassimento, zie info
- Serveertemperatuur: 16-18 graden
- Glasadvies: Bourgogne Glas
- Lekker bij:
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen