Ruinart Champagne Brut "R"
€49,95 €44,95

Ruinart Champagne Brut "R"

Geurt naar noten en wit fruit zoals peer en ook abrikoos, hazelnoten en verse amandelen. Complexe smaken van rijpe vruchten zoals perzik. De finale is lang, met typerende frisheid van de Chardonnay. ...Meer informatie
  • Artikelnummer:KJ-13-3
  • Beschikbaarheid: Tijdelijk niet voorradig, mail ons op info@wijnig.nl

Tijdelijk niet voorradig, mail ons op info@wijnig.nl

Ruinart is het oudste champagnehuis, opgericht in 1729 door Nicolas Ruinart. Zijn oom, Dom Thierry Ruinart, was een goede vriend van collega benedictijner monnik Dom Pierre Pérignon. Samen experimenteerden zij er op los om het mysterie rondom mousserende wijnen te ontrafelen. Beiden hebben uiteraard geen nazaten gekregen in verband met hun religieuze achtergrond. Hun kennis is echter wel overgedragen aan neef Nicolas. Ruinart is gelegen in Reims en de kelders waar miljoenen flessen opgeslagen liggen, zijn monumentaal en dateren uit de Romeinse tijd. Dit historische champagnehuis heeft een frisse en elegante stijl en is chardonnay gedomineerd.

Een perfecte aperitief champagne voor alle gelegenheden, kan ook bij lichte en fijne voorgerechten zoals gepocheerde oesters, sint-jakobsschelpen ‘à la plancha’ of bij hoofdgerechten zoals gebakken zeetong geserveerd worden. Hij vormt ook de perfecte begeleiding voor lokale kazen met een korte rijptijd, zoals een Chaource of een heerlijk smeuïge Langres.

Ruinart

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen