Pinotage 'Maastricht' 2017 NIEUW BIJ WIJNIG!
€15,49 €13,49

Pinotage 'Maastricht' 2017

De wijn heeft uitbundige aroma's. Rood fruit en een hint van zwarte kersen, gecombineerd met gebrand eiken. Een zijdezachte smaak met elegante taninestructuur, welke kenmerkend zijn voor pinotage afkomstig van Durbanville terroir. De wijn heeft een expres ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

In winkelwagen

Pinotage 'Maastricht' 2017

De wijn heeft uitbundige aroma's. Rood fruit en een hint van zwarte kersen, gecombineerd met gebrand eiken. Een zijdezachte smaak met elegante taninestructuur, welke kenmerkend zijn voor pinotage afkomstig van Durbanville terroir. De wijn heeft een expressieve geur. Rood fruit en een hint van zwarte kers, gecombineerd met gebrand eiken. Een zijde zachte smaak met elegante tanine (typisch voor Durbanville terroir), een rond en sappig mondgevoel welke de wijn rond maakt.
 
Achtergrond informatie:
 
De druiven worden met de hand geplukt, waarna ze worden ontsteeld en gekneusd in roestvrijstalen gistvaten, ook wel tradionele open "kuipe" genoemd. Het gekneusde fruit ondergaat voorafgaand aan de fermentatie een drie-daagse koude maceratie. Tweemaal daags wordt er remuage toegepast. Bij de open gistvaten wordt er elke vier uur 'gepunched' waarbij één délestage word uitgevoerd tijdens de alcoholische vergisting. De fermentatie duurt 6 dagen met een maximumtemperatuur van 27º C. Na het persen van het sap wordt er 15% van het sap in vaten oevergebracht voor een malolactische gisting. De eikenhouten vaten zijn voor 60% Frans en 40% Amerikaans, waarvan 40% uit nieuw hout bestaat. De wijn rijpt 12 maanden vorodat deze wordt gebotteld.
 

 

  • Herkomst: Zuid-Afrika
  • Druivensoort: Pinotage
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Een zijde zachte smaak met elegante tanine (typisch voor Durbanville terroir), een rond en sappig mondgevoel welke de wijn rond maakt.
  • Houdbaarheid: 0 - 5 jaar
  • Vinificatie: De fermentatie duurt 6 dagen met een maximumtemperatuur van 27º C.
  • Serveertemperatuur: 15 - 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: BBQ, rood vlees en harde kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen