Pesquera Tinto Crianza 2014
€23,99 €18,99

Pesquera Tinto Crianza 2014

Alom bekende en geroemde Spaanse topper. Kenmerkend voor de stijl van Pesquera is dat het hout extra complexiteit aan de wijn geeft zonder daarbij het fruit te onderdrukken. Dat resulteert in een wijn die voor iedereen veel te bieden heeft. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

In winkelwagen

Pesquera Tinto Crianza 2014
De streek Ribera del Duero wordt gezien als een van de meest spannende wijnregio‰Ûªs van Spanje. Deze buitengewoon geschikte streek voor het produceren van topwijnen (vanwege het klimaat en de ondergrond), kent een aantal sublieme regio‰Ûªs die op hogere en koelere vlakten liggen. Pesquera is de wijn die deze streek beroemd heeft gemaakt. Zonder enige twijfel is Pesquera de meest indrukwekkende wijn van de regio.åÊAlejandro FernÌÁndez is een man die zijn dromen op wijngebied tot werkelijkheid heeft gemaakt. Sinds 1972 heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero. De eerste jaren waren zwaar. Alejandro FernÌÁndez bleef in zijn droom geloven. Hij vocht tegen vastgeroeste land- en wijnbouwpatronen, werd vaak voor gek verklaard, maar hij zette door. De tijd gaf hem gelijk. Nu bezit het wijnhuis meer dan 200 hectaren aan topwijngaarden. Deze liggen verspreid, sommige op kiezelachtige terrassen, andere op de hoogvlaktes zoals de LLano Santiago, 1.000 meter boven de zeespiegel. Al deze percelen met hun heel eigen karakteristieken dragen bij aan de complexiteit van de wereldberoemde Pesquera wijnen. Alle wijngaarden zijn beplant met de ‰Û÷koningin van de druiven‰Ûª, de tempranillo, de specialiteit van Alejandro. Kenmerkend voor de stijl van Pesquera, is dat het hout extra complexiteit aan de wijn geeft zonder daarbij het fruit te onderdrukken. De bodem van de streek is gevormd door de Duero rivier, duizenden jaren lang. Het bestaat uit lagen alluviaal zand en kiezels op een ondergrond van klei en kalksteen. Een ideale, goed gedraineerde grond voor topwijnen.

Pesquera Tinto Crianza 2014
De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27å¡C, zonder toevoeging van externe gistcellen. Pas na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust dan eerst 20 dagen in RVS tanks en wordt vervolgens overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De crianza verblijft 18 maanden op hout en 6 maanden op fles.

Pesquera Tinto Crianza 2014 en gerechten
Gegrild vlees en stevige harde kazen. Pasta met vlees en wildgerechten.

pesquera

  • Herkomst: Spanje
  • Druivensoort: Tempranillo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Deze Crainza heeft 18 maanden houtrijping gehad. Vooraf decanteren zal hem goed doen (let daarbij wel op de temperatuur!)
  • Houdbaarheid: 2-5 jaar
  • Vinificatie: houtgelagerd
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Gegrild vlees, stevige harde kazen, pasta's met vleessaus en wild
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen