
Penfolds Max's Cabernet Sauvignon 2016
In de neus aroma's van roze peperkorrels, gegrilde courgette en gebarbecued rood vlees. Op de achtergrond hinten van ceder en lavendel. ...Meer informatie
- Merk:Penfolds
- Artikelnummer:A7
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Penfolds Max's Cabernet Sauvignon 2016
De kleur is donkerrood met karmozijnrode tinten. In de neus aroma's van roze peperkorrels, gegrilde courgette en gebarbecued rood vlees. Op de achtergrond hinten van ceder en lavendel. De smaak is strak van structuur met fijne tannines. Cranberry vertegenwoordigt het spectrum van rood fruit met aanhoudende aroma's van gele pruim, laurier en salie.
Penfolds
Penfolds is Australië's oudste en meest iconische wijnhuis met een geschiedenis en erfenis die de reis weerspiegelt van het land van koloniale nederzetting naar het moderne tijdperk. Het wijnhuis werd in 1844 opgericht door Dr. Christopher Rawson Penfold die samen met zijn vrouw geemigreerd was van Engeland naar Zuid-Australië om daar zijn uit Frankrijk verkregen wijnstokken te planten op Magill Estate. De reden hiervoor was niet om de beste wijn van Australië te maken, maar om een middel te vinden tegen bloedarmoede. Christopher geloofde in de medicinale werking van wijn en gebruikte dit in zijn huisartsenpraktijk die in reputatie toe nam.
De Australische wijnindustrie, en dus ook Penfolds, veranderde dramatisch met de komst van wijnmaker Max Schubert die wereldberoemde Grange en Bin wijnen bedacht. In 1988 werd Max Schubert uitgeroepen tot 'Man of the year' door Decanter Magazine en Penfolds Grange 1955 staat inmiddels vermeld als nationaal erfgoed. Penfolds heeft een buitengewone collectie aan prijzen en met iedere generatie wijnmakers wordt Max Schubert's opmerkelijke visie gevoed en versterkt.
Vandaag de dag is Peter Gago de 'Guardian of the Grange' en bepaalt hij de norm voor alle Penfolds wijnen. Het werd begin 2019 zelfs door Drinks International uitgeroepen tot 'Most Admired Wine Brand' en naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog velen onderscheidingen volgen ....
Het oudste en iconische Australische wijnhuis
In 1844 emigreerde een Engelse dokter genaamd Christopher Rawson Penfold samen met zijn vrouw Mary naar Australië om daar zijn uit Frankrijk verkregen wijnstoken te planten op Magill Estate. De reden hiervoor was niet om de beste wijn van Australië te maken, maar om een middel te vinden tegen bloedarmoede. Christopher geloofde in de medicinale werking van wijn en gebruikte dit in zijn huisartsenpraktijk die in reputatie toe nam. De vraag naar wijn nam tevens toe en Mary (die verantwoordelijk was voor de winery) focuste zich op de productie van versterkte wijnen. In 1884 produceerde het bedrijf een derde van de Zuid-Australische wijn en twintig jaar later was Penfolds het grootste wijnhuis van Australië.
- Herkomst: Australië
- Druivensoort: Cabernet Sauvignon
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: vol kruidig intens
- Houdbaarheid: 5-10 jaar
- Vinificatie: Houtgelagerd
- Serveertemperatuur: 16-18
- Glasadvies: Bordeaux glas
- Lekker bij:
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen