Ollieux Romanis Blanc Cuvee Prestige 2016
€24,99 €22,75

Ollieux Romanis Blanc Cuvee Prestige 2016

Deze kleine "Meursault" ondergaat een vinificatie van 14 maanden met uitsluitend nieuwe eikenhouten vaten. Een sensatie uit de Languedoc, Intens en romig. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op info@wijnig.nl

Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op info@wijnig.nl

Ollieux Romanis Blanc Cuvee Prestige 2016
De Languedoc is in potentie één van de meest interessante wijngebieden ter wereld. Het terroir gecombineerd met de klimatologische omstandigheden staan garant voor het maken van wijnen van kwalitatief zeer hoog gehalte. Château Ollieux Romanis in de Corbières is hiervan het sprekende bewijs. De kwaliteit is in de afgelopen 12 jaar gestegen tot Grand Cru niveau. De wijnen worden op moderne manier gemaakt maar met veel respect voor traditie, ambacht en in het bijzonder de natuur. Zo zijn er bijvoorbeeld onlangs 600 schapen gekocht die zorgen voor de natuurlijke bemesting en die het onkruid tussen de wijnstokken uit grazen. Er wordt op een zo hoog mogelijk biologisch niveau gewerkt.

Als u in Zuid Frankrijk in een toprestaurant om wijnadvies vraagt is de kans heel groot dat u één van de wijnen van Ollieux Romanis geadviseerd wordt. De Boutenac heuvel, waar het Château op ligt, is dan ook het beste terroir van de streek. De grond bestaat uit mediterrane rode klei en zandsteen. De eerste wijnstokken werden aangeplant in de 11e eeuw. Het Château is in de loop der tijden in bezit van diverse families geweest en heeft een tijd deel uitgemaakt van de Abdij van Fontfroide. Nu is het wijngoed één van de grootste privébezittingen in Corbières en in handen van de familie Bories. De gedreven Pierre Bories experimenteert met diverse technieken en legt zich, naast het zoveel mogelijk geheel biodynamisch te werken, toe op het produceren van de beste wijnen in de Corbières. De oogst wordt voor 80% met de hand geplukt wat voor een wijngoed van 130 ha vrij uniek is.

 Ollieux Romanis Blanc Cuvee Prestige 2016
 Deze kleine "Meursault" ondergaat een vinificatie van 14 maanden met uitsluitend nieuwe eikenhouten vaten. Een sensatie uit de Languedoc, Intens en romig.

 Ollieux Romanis Blanc Cuvee Prestige en gerechten
Tarbot, heilbot met rijke sauzen, zwezerik met morilles en gevogelte 

ollieux-romanis
 

  • Herkomst: Frankrijk
  • Druivensoort: Roussanne , Marsanne
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtig
  • Houdbaarheid: 0-3
  • Vinificatie: rvs en houtrijping
  • Serveertemperatuur: 8-10
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Tarbot, heilbot met rijke sauzen, zwezerik met morilles en gevogelte
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen