Merlot Spier Signature 2015
€8,95 €7,95

Merlot Spier Signature 2015

Voor de Merlot in Zuid-Afrika blijft het altijd weer een uitdaging. Maar Spier heeft gewoon een uitstekende Merlot gemaakt. Opwekkend fruit en sap van kersen en bessen. Warm en zwoel medium krachtige rode wijn. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad


Merlot Spier Signature 2015
Voor de merlot moeten de producenten in Zuid-Afrika naar wat koelere wijngaarden, om een wijn te maken die een typisch merlot-karakter heeft. In Zuid-Arika wordt hij al snel te zoet, en bovendien vind je ook wel eens een lichte vorm van plantaardigheid, omdat te grote hitte de rijping blokkeert. Het fruit dat aan de basis van deze wijn staat komt van bodems met veel klei, die het water goed vasthouden. Ook dat is van belang voor de rijping van de merlot. Na een koude inweking, om de wijn fruit en Kleur te geven, gist hij op een lage Temperatuur, op 24°C, ook weer voor het fruit. Tijdens de gisting wordt de wijn regelmatig over de schillen gepompt, eveneens om hem meer Kleur te geven en rijpe tannine. Afronding vindt plaats door 20% op houten vaten van Frans eiken te laten rijpen, gedurende zo’n 8 tot 10 maanden, afhankelijk van de jaargang. Dat zorgt voor meer diepgang en complexiteit. De rest van de wijn rijpt op roestvrij staal met staven van Frans eikenhout, die hem nog wat extra houtaroma geven. Hout en fruit blijven zo perfect in balans.

Merlot Spier Signature 2015
Voor de Merlot in Zuid-Afrika blijft het altijd weer een uitdaging. Maar Spier heeft gewoon een uitstekende Merlot gemaakt. Opwekkend fruit en sap van kersen en bessen. Warm en zwoel medium krachtige rode wijn.

Merlot Spier Signature en gerechten
Gekruide en pittige gerechten maar ook mooi bij peper steak.

Spier wijn

  • Herkomst: Zuid-Afrika
  • Druivensoort: Merlot
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Opwekkend fruit en sap van kersen en bessen met mooi zuurtje .Medium krachtige droge wijn
  • Houdbaarheid: 0-2 jaar
  • Vinificatie: roestvrij stalen tanks en 4 maanden houtlagering
  • Serveertemperatuur: 15-17 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Gekruide en pittige gerechten maar ook mooi bij peper steak
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen